-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
tercüman
-
-
Ad Soyad
Y** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
merhaba, adsense hesabına biri gelip saldırı yaptığında (click bombing) google bu üst üste tıklamaları bizim yaptığımızı düşünüp banlıyormuş. form doldurup bildirimde bulunsak da reklamı kaldırsak da adam 1 hafta sonra aynı şeyi başka ip'lerden yine yapabilir. yabancı site kurmak istiyordum ama bu konuları forumda okuyunca hevesim kırıldı açılsası, yabancı sitede sadece google ads e güvenerek iş yapacağız ve bi emek düşmanı gelip herşeyi hiç etme ihtimali var.. bu durumun başınıza gelme ihtimalini düşününce siz ne yapardınız? ingilizce siteyle başlayıp bu riskleri göze almak mı yoksa türkçe siteyle devam edip böyle birşey meydana gelip banlansa bile banner reklamları almak mı?
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Webmaster, Blogger
-
-
Ad Soyad
G** İ**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Her saldırıda hesap banlansaydı şu an Adsense kullanan site kalmazdı.
Google geçmişe nazaran günümüzde gelişmiş algoritmalara sahiptir. Bu tür saldırıları tespit eder, ediyor da: Uzun süredir Adsense kullanıyorum, kullanan birçok müşterim de var. Ara sıra böyle saldırılar oluyor. Google bu saldırıları kısa sürede tespit edip tıklamaları geri alıyor. Bu tür saldıra maruz kalıp da hesabı banlanan henüz görmedim.
Evet, geçmişte bunlar oluyordu, 2014 öncesinden bahsediyorum. Fakat günümüzde böyle bir şeyin olma ihtimali çok az. Rahat olunuz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Webmaster, Blogger
-
-
Ad Soyad
G** İ**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Şöyle söyleyeyim. Kimseyi töhmet altında bırakmak istemem fakat bu şekilde banlanıp konu açanların büyük bir kısmı, alengirli işler yapıp banlandıktan sonra kendini mağdur gösterip, çıkış yolu arayanlardan oluşuyor.
Okuduğunuz birkaç içerikle gözünüz korkmuş fakat şöyle düşünün; bir tercüme bürosu çok yüksek bir maaşla size iş telif etti. Siz bu işi "Ya hırsızlar kazandığım parayı çalarsa?" diye düşünüp red mi edeceksiniz?
Her işin bir riski vardır. Bütün önlemleri alsanız da sizin dışınızda gelişen olaylar nedeniyle bütün emeklerinizin çöp olması ihtimali her zaman vardır.
Ha, tabii ki sadece Adsense'ye güvenip bu işe girişmeyin. Her zaman bir yedek planınız olsun. Şu an Adsense bu alanda tekel gibi görünüyor. Fakat bir web sitesi sahibinin tek gelir kaynağı Adsense olmamalı. Örneğin satış ortaklığından da gelir elde edebilir. Ki siz daha avantajlı durumdasınız, İngilizce içerikli bir site açacaksanız, global alanda satış ortaklığı ile çalışan firmaları düşünerek bir web sitesi açabilirsiniz mesela...
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
tercüman
-
-
Ad Soyad
Y** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yorumunuz için teşekkürler. Açıkçası beni hırsızlıkdan ziyade google'ın tutumu korkuttu. Hırsızlar her alanda olabilir ama karşı önlem veya caydırıcı tedbir olunca kaygı azalıyor. Verdiğiniz örnekteki durum yaşansa yargı olayı taşırız haliyle bu durumdaki yargı google oluyor ve bu durumdaki korkutucu olay bu tür bir "hırsızlık" değil google'ın mağdura ceza vermesi :) şaka gibi durummuş gerçekten. dediğiniz gibi kendini mağdur göstermeye çalışanlar da vardır illaki ama bu kadar fazla olayın yaşanması hevesimi kırdı açıkçası, daha acemi olduğum için satış ortaklığı vs çok da anladığım şeyler değil açıkçası zaten ingilizce sitelerde belli bir yere gelmek çok zorken böyle bir durum yaşanması o kadar uğraştıktan sonra trajik olur :) belki farklı bir domainle site tekrar açılabilir alınan yedeklerle ama şu okuduğum son haberlerle kafam iyice karıştı.
1 kişi bu mesajı beğendi.