Merhaba değerli okuyucularım bugün bu yazımda kişisel blog ve genel blog hakkında ve bu blogların nasıl olması hakkında detaylı bilgiler ve ipuçları vereceğim.

Kişisel Blog Nedir?

Günümüz dünyasında ve ülkemizde yaşanan teknolojik gelişmeler birçoğumuzu bilişim alanına yöneltmiştir. Artık günlük kişisel işlemler haricinde resmi ve kurumsal iş ve işlemler de internet ortamına aktarılmıştır ve aktarılmaya da devam etmektedir. Biz bu yazımızda bu gibi çalışmalardan ziyade kişisel blog kavramına değineceğiz. Blog kavramı ilk başladığı andan itibaren temel olarak kişilerin bireysel çalışmalarının insanlara ulaştırılması ve blog ziyaretçilerinin yorumlarından oluşmaktadır..

Blog ilk olarak web ve login kelimelerinin birleşimi ile oluşmuş bir kavramdır. Zamanla web kelimesinden ‘b’ harfinin, login kelimesinden de ‘log’un alınmasıyla ‘Blog’ kavramı ortaya çıkmıştır.Ortaya konulduğu ilk zamanlardan itibaren kişilerin bireysel olarak söz, duygu, davranış ve fikirlerini ortaya koydukları web ortamıdır. Kullanım alanlarına göre ise bazı bloglar bilgi verme amacı taşımaktadırlar. Kişisel blog anlamı gereği kişilerin sitelerini istedikleri alana yönlendirmeleri ile oluşur.

Bu kısa girişten sonra aklınıza şöyle bir soru gelebilir, peki blogların sosyal iletişim platformlarından farkı nedir? Bu sorunun çok yönlü bir cevabı olmakla birlikte aslında basit bir cevabı vardır. Sosyal iletişim ortamlarında daha çok tanıdığımız kişilerle iletişim kurmak ve paylaşımlarda bulunmak amacıyla oluşturulmuştur. Blog’lar ise web ortamına kendi kişisel çalışmalarıyla insanlara yeni fikirler sunma isteği olanların sahip olduğu bir web platformudur. Bundan dolayı kişisel blog, insanların kişisel bilgi ve becerilerini içeren, günlük olarak giriş gerektiren web sayfalarıdır. Her ne kadar kişisel bilgiler dense de kişilerin farklı konu ve olaylar hakkındaki görüş ve açıklamaları da bloglarda yer alabilmektedir. Bloglar yer alan önemli bir özellik girilen içeriklerin eskiden yeniye doğru sıralanarak tek bir sayfada verilmesidir. Bu da ziyaretçilerin yukarıdan aşağıya doğru bütün içerikleri gezmesine olanak sağlamaktadır.

Son olarak kişisel blog oluşturulabilen sitelere göz atarak konumuzu sonlandırabiliriz. Günümüzde blog oluşturabilmek için Blogger, Drupal ve WordPress gibi web sitelerinden faydalanılır. İlgili web sitelerine giriş yapıp üye olduktan sonra daha önce hiç kullanılmamış bir blog ismi alarak yeni blog sitenizi özgün ve zengin içeriklerle doldurmaya başlayarak günler geçtikçe ziyaretçi sayısını artırabilirsiniz.

KAYNAK : http://kaganuslu.com/kisisel-blog-detaylari/