lostyazilim

kopya içeriği noindex yayınlamak

10 Mesajlar 1.724 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

JankeN JankeN WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek online pazarlama
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad G** Ö**
  • Mesajlar 74
  • Beğeniler 1 / 5
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar.

Yayınlanmasına ve kopyalanmasına izin verilen bir yazıyı yayınlamak istiyorum. Fakat yazı önceden index aldığı için Google kopya görüp siteye eksi puan vermesin diye noindex ve nofollow şekilde yayınlamayı düşünüyorum. Amacım sadece okuyuculraın bu konudan eksik kalmaması. Başka bir amacım yok. Bu durum seo yönünden eksi veya Google gözünde eksi bir davranış mı bunun hakkında bilgi lmk istiyorum.

wmaraci
reklam

myenes myenes $php = new PHP(); Kullanıcı
  • Üyelik 28.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Back-end Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 1051
  • Beğeniler 253 / 258
  • Ticaret 5, (%100)
Bence google günde bir kaç haber yada izin verilen yazıların yayımlanmasına bir şey demez önemli olan sitende ki yazıların özgünlük oranıdır google bunu anlayacak kadar zeki bir algoritması var rahat ol bence.

AydinOzturk AydinOzturk WebMaster & SEO Uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek SEO Strateji Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 679
  • Beğeniler 66 / 300
  • Ticaret 11, (%100)
Güzel bir konu açıkçası. Tebrik ettim seni. Başka siteden aldığın bir konuyu "noindex, nofollow" olarak yayınlarsan hem kopya olduğunu, indexlenmemesi gerektiğini Google' a ve diğer arama motorlarına söyleyebilirsin.
Konumu çalıyorsunuz gibi bir durum da olmaz çünkü noindex olduğu için google indexlemeyecektir.
Güzel aslında mantıklı.

Ghost Ghost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** D**
  • Mesajlar 1683
  • Beğeniler 751 / 310
  • Ticaret 24, (%100)
Peki bu noindex nasıl yapılıyor hocam? Cahilliğime verin lütfen. :o

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 15.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 679
  • Beğeniler 66 / 300
  • Ticaret 11, (%100)
All in SEO eklentisinde yazı eklediğin zaman alt kısımda noindex, nofollow diye radio buttonların olduğunu biliyorum ama. Harici olarak eklenmiyor. Robots dosyası da değişemez bu iş için. Bir bak. Eğer çözemezsen ben bir kontrol edeyim All in SEO eklentisini.

Ghost Ghost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** D**
  • Mesajlar 1683
  • Beğeniler 751 / 310
  • Ticaret 24, (%100)

SeoMakale adlı üyeden alıntı

All in SEO eklentisinde yazı eklediğin zaman alt kısımda noindex, nofollow diye radio buttonların olduğunu biliyorum ama. Harici olarak eklenmiyor. Robots dosyası da değişemez bu iş için. Bir bak. Eğer çözemezsen ben bir kontrol edeyim All in SEO eklentisini.

Disable on this page/post: var. Bu mu?

Metin Metin metinli.com Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek SEO Analisti ve Siber Güvenlik
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 1399
  • Beğeniler 61 / 582
  • Ticaret 18, (%94)
Noindex içerikler arama motorları sonuçlarında listelenmiyor. Ama arama motorları tarafından incelenebiliyor. Yani ziyaretçiyi ben arama motorlarından değil başka alanlardan yakalamak istiyorum deyip bu içeriği koyduktan sonra, haksız rekabet yaptığın zaman, Google yine seni bir türlü değerlendirecektir. Bu direkt sandbox veya sıra cezası olarak olmaz belki ama alacağın index süreleri, Adsense onayların, teorikte mantıklı görünen TrustRank değerini etkileyecektir.

Tamamen kişisel düşüncelerimdir. Bir kesinliğinden bahsedemem elbette.

Yazar, yazılım geliştirici, SEO Analisti ve siber güvenlik uzmanı.

• Üyelik 15.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 679
  • Beğeniler 66 / 300
  • Ticaret 11, (%100)
Öyle bir şey yokmuş all in seo da yahu. İyi ki zamanında nefret edip kullanmamışım :) Farklı bir şey kullanılabilir ama meta yer mi yemez mi diye düşünüyorum :/ Garip araştırıcam kardeşim bu konuyu.

Ek Olarak: Lokuf arkadaş güzel söylemiş ama noindex(indeksleme), nofollow(takip etme) etiketini gördüğünde o yazıyı kesinlikle OKUYAMAZ. Ama rekabet için dersen bir şey diyemem. Sonuçta böyle bir şeyi sorması bile benim gözümde BÜYÜKLÜKtür :)

Hoş karşıladım.

Metin Metin metinli.com Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek SEO Analisti ve Siber Güvenlik
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 1399
  • Beğeniler 61 / 582
  • Ticaret 18, (%94)

SeoMakale adlı üyeden alıntı

Öyle bir şey yokmuş all in seo da yahu. İyi ki zamanında nefret edip kullanmamışım :) Farklı bir şey kullanılabilir ama meta yer mi yemez mi diye düşünüyorum :/ Garip araştırıcam kardeşim bu konuyu.

Ek Olarak: Lokuf arkadaş güzel söylemiş ama noindex(indeksleme), nofollow(takip etme) etiketini gördüğünde o yazıyı kesinlikle OKUYAMAZ. Ama rekabet için dersen bir şey diyemem. Sonuçta böyle bir şeyi sorması bile benim gözümde BÜYÜKLÜKtür :)

Hoş karşıladım.

Arama motorlarının sözde kurallarında bu geçerli. Ama bilginin olduğu ve erişilebilir her yeri kontrol altına almak isteyen Google, senin benim ulaştığımız her yere botları sayesinde ulaşabilir. Sen sitene giren şeyin bot olduğunu anlayıp siteden uzaklaştırmadığın sürece, duplicate içeriği de inceler diye düşünüyorum. Arama sonuçlarında listelemez, ama haksız rekabet içinde gerekli değerlendirmeyi yapar kanısındayım.

Yazar, yazılım geliştirici, SEO Analisti ve siber güvenlik uzmanı.

teribogart teribogart tekstil Kullanıcı
  • Üyelik 24.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek tekstil
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** B**
  • Mesajlar 112
  • Beğeniler 0 / 7
  • Ticaret 2, (%100)
indexlenmeyen konu ne işe yarayacak 100 tane site inceleyin 99 unun hiti googleden gelmektedir sosyal medya veya başka yollarla gelen ziyaretçinin zaten hiç bir faydası yoktur kim sitenizin adını yazarda sitenize girerki boş işler bu işler kopya içerikse bi zahmet yazının başlığını değiştir etiketlerini farklı benzer kelimelerden oluştur olsun gitsin

isfikirleri-girisimcilik.com
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al