-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Tüccar
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
opencart 3 ile eticaret sitesi yapıyorum yaklaşık 2 aydır ürün girişi, açıklamalar, fotoğraflar ile uğraşıyorum.
sitemin pagespeed puanı mobilde 43, masaüstü 58 gösteriyor. ilk etapta fotoğrafları optimize etmeye karar verdim fakat fotoğraflarımın çoğu google görsel aramada çıkıyor.
Mevcut fotoğrafları optimize edip yeniden yüklersem 404 hatası olur mu? yeniden yükleyeceğim fotoğraflar google görsel aramada gösterilir mi?
diğer sorum bazı ürünlerin açıklama ve seo url bölümünde harf hataları yapmışım elim değmişken onlarıda düzeltiyorum bu durum sorun yaratır mı? :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Resimleri optimize etmek 404 hatasına neden olmaz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Tüccar
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. çalışma tamamlanınca page speed puanını tekrar belirteceğim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sıkıntı olmaz,hem daha iyi. Ana sayfa çok resim kasmanın anlamı olmamakla beraber, afiş bannerlarla içeriğe/kategoriye yönlendirmek daha mantıklı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Tüccar
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
son durum hakkında bilgi vereyim,
pagespeed güncellemesinden sonra mobil 33, masaüstü 52 ye düştü
anasayfada bulunan bazı bölümleri tamamen kaldırdım bazılarını sadece cep telefonları için görünmez hale getirdim.
tema ayarlarında performansla ilgili özellikleri aktif hale getirdim. css, js küçültme gibi.
tema ayarlarında fotoğraf çözünürlük değerlerini küçülttüm ve ürün fotoğraflarımın yarısını tinypng den optimize ettim diğer yarısını daha sonra yapacağım. tinypng ile dönüşen jpg dosyalarının boyutu yaklaşık %35-40 daha azaldı ama kalitede biraz düşüş oldu.
mobil ve masaüstünde site açılırken çıkan bülten aboneliği pop up kaldırdım ve esas yavaşlamaya sebep olan yandex metrica kodunu kaldırdım.
son olarak site tamamen bittikten sonra cache aktif edeceğim.
son durumda
pagespeed mobil 54, masaüstü 75
gtmetrix pagespeed score A %98, YSlow B %84
eka7a
openix.io
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
ledci Resim adını ya da konumunu değiştirmediğiniz sürece bir sorun yaşamazsınız.
Düzeltebildiğiniz hataları düzeltin ve test araçlarını fazla kafaya takmayın. gtmetrix üzerinde aldığınız skor son derece iyi. Eğer siteniz gerçek ortamda insan gözüyle hızlı açılıyorsa hiç bir sorun yoktur ve bunlarla uğraşmak yerine gerçekten yapmanız gerekenlere odaklanın.
Openix.io | $9.90 PositiveSSL | $12.90 RapidSSL