mrkl123 adlı üyeden alıntı
Öncelikle korkmanıza gerek yok. Çünkü ters ibrazlarda ürünü gönderdiğinize dair bütün kanıtları gönderebilirsiniz sonra tek yapmanız gereken hak talebi istemek ve sonra PayPal tarafından incelenip paranızın geri yatırılmasını beklemek
Aynı zamanda yabancı forumlarda bu olay çok yaşandığı için ters ibraz yapanların bütün bilgilerinin ifşa edildiği yerler bile var buna çokça şahit oluyor.
Bu olay djital ürün kategorisine giriyor bu yüzden çok tereddütlerim var.
Kişi satın aldıktan sonra almış olduğu oyun hesabının kullanıcı adı, şifresi, epostası ve diğer bilgileri otomatik olarak eksiksiz ve doğru şekilde e-mailine gönderilecek ve IP adresi sistemde kayıt olacak.
Satın alan kişi hesap bilgilerini değiştirip üstüne geçirdi ve terz ibraz açıp para iade talebi etti diyelim.
Ben hak talebi isteyip, e-mail ile oyun hesabının bilgilerini gönderdiğimi kanıtlasam beni haklı görürler mi yani? Dijital ürün satışı ile ilgili hiçbir Türkçe şey bulamadım.
Satın alan kişi oyun içerisinde hesap bilgilerini değiştirdiği an hesaba ulaşmam ya da geri alma imkanım olmuyor. Hem oyun hesabımdan olup hem de paradan olmak istemiyorum yani. Site sadece Türkiye içinde değil global olacağından (hatta yurtdışında daha çok alıcısı olacağından) bu şekilde ************** çıkabileceğinden korkuyorum. Bunlarla böyle başa çıkabilir miyim?
PcDelisi adlı üyeden alıntı
Karşı tarafın adı ve soyadının yer aldığı fatura veya ürünün internet üzerinden aynı isme gönderildiğine dair Paypal'a gerekli bilgileri sunabilirseniz bloke konulan ödemeyi geri alma şansınız %20 diyebilirim. Genelde açılan ters ibrazlar sonucunda satıcılar mağdur olur. Paypal yerine sanal post kullanmanızı öneririm veya ürün ödemesi yerine bağış adı altında ürün satışı yapmanızı öneririm. Bu şekilde bloke konulan tutarı geri alma şansınız %80 olabilir
Türkiye içi değil global olacak hatta yurtdışında daha çok alıcısı olacağından açıkçası PayPal kullanmak istiyorum. Benzer siteler de var PayPal kullanan bunlar bu sorunu yaşamıyor herhalde yoksa neden kullansınlar değil mi? Sanırım üstte ki alıntıda anlattığım gibi yaparsam galiba parayı kurtarabileceğimi düşünüyorum fakat yine de tereddütteyim.