lostyazilim
tr.link

PayPal ile Dijital Ürün Satmak ve Ters İbraz (Chargeback)

6 Mesajlar 1.515 Okunma
acebozum
tr.link

Whituryd Whituryd Game/LoL/Anime/Grafik/Web Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad İ** İ**
  • Mesajlar 19
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
X sitemde, X oyunu için oyun hesapları satmayı amaçlıyorum.
Yapacağım websitesinde PayPal ile ödeme yapıldıktan sonra kullanıcıya otomatik olarak hesap bilgilerini e-maile gönderecek. Buraya kadar her şey normal ve hazır.

Pekiyi satın alan kişi hesap bilgilerini değiştirip kendine geçirip sonrasında PayPaldan ters ibraz açıp parayı geri alırsa? O zaman ne yapacağım? Nasıl kanıtlayacağım ya da karşı tarafın dolandırılmasını önlemek için ne gibi bir işlemler yapmalıyım?

Hızlı, sorunsuz güvenilir, alanında birinci ve ilk akla gelen site olmak istiyorum. Sitede belirtilen hesap türü kişiye e-mail ile anında aktarılacak fakat benim korkum karşı tarafın dolandırması. Karşı taraf hem hesabı alıp hem ödeme geri çekmesi yaparsa bu sefer ben mağdur kalıcam. Bunu önlemek için ne gibi işlemler yapılması gerekir?

Ürün dijital ürün kategorisine girmektedir.

-
wmaraci
webimgo

mrkl123 mrkl123 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad R** Ü**
  • Mesajlar 27
  • Beğeniler 4 / 6
  • Ticaret 1, (%100)
Öncelikle korkmanıza gerek yok. Çünkü ters ibrazlarda ürünü gönderdiğinize dair bütün kanıtları gönderebilirsiniz sonra tek yapmanız gereken hak talebi istemek ve sonra PayPal tarafından incelenip paranızın geri yatırılmasını beklemek

Aynı zamanda yabancı forumlarda bu olay çok yaşandığı için ters ibraz yapanların bütün bilgilerinin ifşa edildiği yerler bile var buna çokça şahit oluyor.

PcDelisi PcDelisi Kısa bir ara Kullanıcı
  • Üyelik 09.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 705
  • Beğeniler 227 / 226
  • Ticaret 387, (%100)
Karşı tarafın adı ve soyadının yer aldığı fatura veya ürünün internet üzerinden aynı isme gönderildiğine dair Paypal'a gerekli bilgileri sunabilirseniz bloke konulan ödemeyi geri alma şansınız %20 diyebilirim. Genelde açılan ters ibrazlar sonucunda satıcılar mağdur olur. Paypal yerine sanal post kullanmanızı öneririm veya ürün ödemesi yerine bağış adı altında ürün satışı yapmanızı öneririm. Bu şekilde bloke konulan tutarı geri alma şansınız %80 olabilir

WebMoney hesabıma ödeme yapmadan önce mutlaka adresin güncel olduğuna dair bilgi isteyin.

Whituryd Whituryd Game/LoL/Anime/Grafik/Web Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad İ** İ**
  • Mesajlar 19
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 0, (%0)

mrkl123 adlı üyeden alıntı

Öncelikle korkmanıza gerek yok. Çünkü ters ibrazlarda ürünü gönderdiğinize dair bütün kanıtları gönderebilirsiniz sonra tek yapmanız gereken hak talebi istemek ve sonra PayPal tarafından incelenip paranızın geri yatırılmasını beklemek

Aynı zamanda yabancı forumlarda bu olay çok yaşandığı için ters ibraz yapanların bütün bilgilerinin ifşa edildiği yerler bile var buna çokça şahit oluyor.

Bu olay djital ürün kategorisine giriyor bu yüzden çok tereddütlerim var.

Kişi satın aldıktan sonra almış olduğu oyun hesabının kullanıcı adı, şifresi, epostası ve diğer bilgileri otomatik olarak eksiksiz ve doğru şekilde e-mailine gönderilecek ve IP adresi sistemde kayıt olacak.
Satın alan kişi hesap bilgilerini değiştirip üstüne geçirdi ve terz ibraz açıp para iade talebi etti diyelim.

Ben hak talebi isteyip, e-mail ile oyun hesabının bilgilerini gönderdiğimi kanıtlasam beni haklı görürler mi yani? Dijital ürün satışı ile ilgili hiçbir Türkçe şey bulamadım.

Satın alan kişi oyun içerisinde hesap bilgilerini değiştirdiği an hesaba ulaşmam ya da geri alma imkanım olmuyor. Hem oyun hesabımdan olup hem de paradan olmak istemiyorum yani. Site sadece Türkiye içinde değil global olacağından (hatta yurtdışında daha çok alıcısı olacağından) bu şekilde ************** çıkabileceğinden korkuyorum. Bunlarla böyle başa çıkabilir miyim?

PcDelisi adlı üyeden alıntı

Karşı tarafın adı ve soyadının yer aldığı fatura veya ürünün internet üzerinden aynı isme gönderildiğine dair Paypal'a gerekli bilgileri sunabilirseniz bloke konulan ödemeyi geri alma şansınız %20 diyebilirim. Genelde açılan ters ibrazlar sonucunda satıcılar mağdur olur. Paypal yerine sanal post kullanmanızı öneririm veya ürün ödemesi yerine bağış adı altında ürün satışı yapmanızı öneririm. Bu şekilde bloke konulan tutarı geri alma şansınız %80 olabilir

Türkiye içi değil global olacak hatta yurtdışında daha çok alıcısı olacağından açıkçası PayPal kullanmak istiyorum. Benzer siteler de var PayPal kullanan bunlar bu sorunu yaşamıyor herhalde yoksa neden kullansınlar değil mi? Sanırım üstte ki alıntıda anlattığım gibi yaparsam galiba parayı kurtarabileceğimi düşünüyorum fakat yine de tereddütteyim.

-
wmaraci
wmaraci

mrkl123 mrkl123 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad R** Ü**
  • Mesajlar 27
  • Beğeniler 4 / 6
  • Ticaret 1, (%100)
Alıcıya satın almadan önce onaylaması için kullanıcı sözleşmesi hazırlarsın içine de her detayı yazarsın alıcı kabul edip aldıktan sonra ters ibraz ettiği zaman hemen o sözleşmeyi PayPal'a delil olarak sunabilirsiniz.

sospas sospas www.mustafasevinc.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Sales and Technical Manager
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1292
  • Beğeniler 356 / 550
  • Ticaret 37, (%100)
PayPal ile ödeme almayın. Yoksa çok uğraşırsınız veya daha önce 3-4 sefer alışveriş yapmış olan güvenilir müşterilerinize sunun PayPal ile alışveriş yapmayı. Yoksa işin içinden çıkamazsınız. Kâr edicem derken zarar edersiniz.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al