Merhaba arkadaşlar ben site açma,reklam, tanıtım vs. işlerinde çok yeniyim daha 3 gün öncesine kadar sitelerin nasıl para kazandıgını bilmiyordum öyle söyliyim :)
Bu forum ve başka forumlar aracılığı ile az çok birşeyler ögrendim ve tam olarak 3 gün önce bir blog sitesi açtım ve blog'u açar açmaz domain satın aldım.Google adnsese ye başvurdum yetersiz içerik oldugu için kabul etmedi CPM Fun kabul etti ve sitede eCPM olarak reklam var 1 adet öncelikle ondan başlıyayım.Siteyi 3 gün önce açmama rağmen açmadan önce ne açsam çok hit yaparım ne üzerine olursa diye düşünürken aklıma bir fikir geldi kendiminde oynadıgım oyun üzerine çekiliş sitesi kurdum basit bir şekilde blogger üzerine ve .com lu domain aldım 3 gün oldu toplam sayfa görüntüleme şu an itibariyle 1.551 tekil ziyaretciyi göremiyorum sanırım.(CPM FUN ile başlıyalı tam olarak 2 gün dolmadı ordaki tekilden fazla kişi vardı öncesinde)CPM Fun görüntüleme başına ücret verdigi için bu firmayı seçtim fakat çok az mı veriyor yoksa hitim mi çok düşük, bu kadar hitle veya sayfa görüntülemesi ile kazanabilirmiyim? bu hit gün geçtikçe gerekenler yapıldıkça sürekli hit'i artcağını düşünüyorum öncelikle bunu sormak istiyorum buyrun CPM Fun istatistik.
Bir sonraki sorum ise sanırım "seo" olarak adlandırılıyor çok bilgim yok alexa felan gördüm ama hiçbirşey bilmiyorum sitem googlede görünmüyor hemde hiç siteme giriş çıkışlar direk .com domain adı ile blog istatistik resminide atayım.
Evet arkadaşlar istatistikler böyle sizden ricam reklam konusunda ne yapmalıyım çok mu acele etmişim daha 3 gün oldu ve sitemin hit'ini nasıl yükseltebilirim şuanda olanlar twitterde 41 takipcim var bu isim üzerine yani twitterda reklam yaptım facebookda sayfalara reklam yaptım forumlara reklam yaptım bu sekilde kullanıcı cektim googlede nasıl gösterebilirim nasıl kullanıcı cekerim ve böyle bir site oldugunu duyan kullanıcıların hücum etceğini düşünüyorum fakat ismimi duyuramıyorum googlede cıkartamıyorum bir kaç şey yaptım araştırdım googleye sitenizi ekleyin felan yaptım onları ama bir sonuç yok uzman arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.Bu konularda hiç bilgim yoktur tekrar söylüyorum yani bir gerizekalıya anlatıyormuş gibi anlatırsanız sevinirim :p