İnternette bununla alakalı araştırmalar yaparken bazı konular kafama takıldı ve bilgi sahibi olmadığım için sizlere danışmak istedim.
Blogger'da yazı eklerken resimleri elle ekliyorum yani HTML görüntüleme kısmında hazır taslağım var o yüzden elimde resim için şöyle bir kod var;
Lakin bu konuya ilişkin aramalarıma devam ederken bir başka internet sitesinde alt etiketi eklemeye örnek olarak şu şekilde verilmiş;
Aklıma takılan şu; En üstte benim kullanmam gereken kodda,
alt kısmına alt="Lamborghini Gallardo" şeklinde mi yoksa alt="lamborghini-gallardo" şeklinde mi yapmalıyım?
Ve en önemlisi, forum içerisinde okuduğum bir konuda, resimlere title verilmez, linklere title etiketi verin yazıyordu. Bu konuda da aklım karıştı, sizce doğrusu ne olmalı? Bu arada, konuya ekleyeceğim resimler zaten 250x250 bunu da px kodda belirtmem gerekir mi?
Okuduğum kaynaklar;
Resimlerde alt kullanılır, linklerde title kullanılır. İkisininde amacı aynıdır, aynı tag içinde ikisini de kullanman html kodlama hatası olur.
Resim dosyası ile linklenmiş ise bu durumda hem alt hem title kullanmalısınız. alt ve title farklı kelimeler içermeli. Sadece imaj dosyası ekliyorsanız alt ile etiketlemelisiniz.
alt="" kısmında istenilen kelimeniz değil, resmin kendi ismi otomatik olarak aramam motorlarına görünecektir. Buna ek olarak title yani açıklama kodu da otomatik olarak görünecektir. Title kodu yandaki gibidir. title=""
Yukarıda okuduğum kaynaklardan dolayı bu konuda güncel bir tartışma başlatmak istedim. Hem sizlerin fikirlerini almak, hem de doğru kullanımı nasıl olmalı onu öğrenmek adına vereceğiniz cevaplardan ötürü şimdiden teşekkür ederim.