Bu yazıda yeni başlayanların işine yarayabilecek roundcube webmail scriptini bağımsız olarak hosta kurmayı anlatacağım. Hemen kuruluma geçelim.
Öncelikle buradan roundcubenin son versiyonunu indiriniz.
Daha sonra roundcube dosyalarını nereye yükleyeceğimize karar verelim. Tavsiyem bir alt alanadı açıp dosyaları oraya yüklemeniz.(Örnek:mail.siteadi.com İlla alt alan adına gerek yok www.siteadi.com/mail şeklinde de olabilir.)
Dosyaları yükleyeceğimiz yeri karar verdikten sonra SQL klasörü hariç bütün dosyaları ftpye yolluyoruz.
Dosyaları yolladıktan sonra yeni bir veritabanı açıyoruz. Ve SQL klasörünün içindeki mysql.initial.sql dosyasını import ediyoruz.(siz hangi veritabanını kullanıyorsanız onu import edin. genelde mysql kullanılır.)
config/db.inc.php.dist dosyasının ismini db.inc.php ve config/main.inc.php.dist dosyasının ismini de main.inc.php olarak değiştiriyoruz.
db.inc.php dosyasında 22. satırdaki $rcmail_config['db_dsnw'] = 'mysql://roundcube: pass@localhost/roundcubemail'; şu kodu kendimize göre uyarlıyoruz. Koddaki roundcube=veritabanı kullanıcı adı pass=veritabanı şifresi roundcubemail=veritabanı ismi
Ve linkimizi çalıştırarak girişimizi yapıyoruz.


Kullanıcı adı yerine email adresinizi şifre yerine mail şifrenizi ve sunucu yerine kendi mail sunucunuzu yazarak giriş yapabilirsiniz. (mail sunucusu kullandığınız domain oluyor genelde. o yüzden oraya siteadı.com yazmanız yeterlidir.)


Bu dökümandan yola çıkarak kendi elektronik posta sunucumu yapmak istedim, ancak her defasında;
ERROR: Wrong 'suhosin.session.encrypt' option value and it wasn't possible to set it to required value (0). Check your PHP configuration (including php_admin_flag). Diye bir hatayla karşılaştım. Hatayı aratınca yabancı sayfalar çıkıyor ve ben de çok fazla anlayamadım. Bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mıdır?

Şimdiden çok teşekkür ediyorum..