-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar size birkaç soru sormak istiyorum. Site işine yeni girdik malum, pek bir tecrübemiz yok. Biraz fazla sorum var ancak yardımcı olabilecek birileri çıkarsa çok memnun olurum.
SEO analizi için birçok kaynak okudum nasıl analizde bahsedilen hataları giderilebileceğini. Neyse ancak bazılarını hala çözemedik.
1) ''Bu sayfada hiç dışarı giden bağlantı gözüküyor, uygun bir kaç tane eklemeyi düşünün'' hatası. Burda bağlantıdan kastı nedir? URL denedim direk ancak olmadı da. Ve bunu yapmak beni sıralamada öne atar mı?
2) Bu sayfadaki görsellerde alt özelliği eksik.
3) The keyword density is 0.1%, which is too low; the focus keyword was found 1 times. (bazen çıkıyor, bazen çıkmıyor anlamadık açıkçası)
4) Bu metin alt başlık içermiyor. En az bir tane ekleyin.
Bir de sormak istediğim haricinde etiket olayında büyük küçük harf kullanımları bir şey etkiler mi?
Son olarak da, '' kod parçacığını düzenle '' kısmındaki SEO başlığı ve kısa isim seçerken neye göre nasıl seçelim bunları?
Şimdiden teşekkür ederim. ederim.
Ekorez
Ticarette İyi Fikirler
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
E Ticaret Danışmanlık
-
-
Ad Soyad
İ** U**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Bildiğim ve anladığım kadarı ile cevaplarım;
1. Yazın alıntı ise kaynak belirtmen lazım değilse başka sitelere ya da kendi sitende başka yazılarına link verebilirsin. Örnek pc hakkında bir yazın varsa "bilgisayar" kelimesine link ekleyebilirsin.
2. Eklediğin resimlere alt özellik olarak genelde ben odak kelime ne ise onu giriyorum
3. Yazdığın yazı da odak kelime (focus keyword) az geçiyor demek istiyor. "Bilgisayar" kelimesi odak kelime ise "bilgisayar" içeriğinde %2 civarında kullanılmalı.
3. İçeriğini yazarken paragraflar arasına başlıklar girmelisin, "Bilgisayar" ana başlık ve Başlık 2 formatında ise "Bilgisayara format atmak" alt başlık Başlık3 formatında olmalı gibi.
Seo Başlığı otomatik oluşuyor olmalı seçtiğin odak kelime (focus keyword) başlıkta geçerse iyi olur.
Sanırım yoast kullanıyorsun sorduğun sorulardan anladığım kadarı ile yoast ayarlarına
buradanbir bak.
1 kişi bu mesajı beğendi.
https://www.evihtiyaclarim.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
H** Ö**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
1) Dışarıya bağlantı dediği farklı siteye link vermeni istemiş. Siten yeni ise zaten bunu yapma. Zaten başkasına link verirken bunu ücretli şekilde yapabilirsin.
2) Görsellerde alt etiketi olmadığını belirtmiş. Siten wordpress ise görsel eklerken altında kutucuklar olacak oraları doldur. Normal bir site ise
tarzında düşünebilirsin.
3) Anahtar kelimeni belirleyememiş bundan bahsediyor. Anahtar kelimelerini vurgula.
etiketleri içerisine alabilirsin veya , başlıklarını kullanabilirsin.
4) Makalelerinde hiç , etiketi olmadığını belirtmiş.
5) Çok çok uzun başlıklar seçme, özet ve anahtar kelime odaklı makale başlıkları seçmeni istiyor.
Not: Her analiz sonucunada güvenme. Biri başka der diğeri başka. Yani hiç bir zaman %100 sonuç alamazsın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam ''Eklediğin resimlere alt özellik olarak genelde ben odak kelime ne ise onu giriyorum'' burda alt özellikten kastınız nedir acaba?
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
H** Ö**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
Alt bir html etikettir. Resimlerde farenin üzerine gelince birşeyler yazar ya resim ile bilgi vb. onun çıkmasını sağlar. Kullanımı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Tmdır ben bir deneyeyim, eğer beceremezsem gene kapınızı çalarım. :) Teşekkür ederim.
Ekorez
Ticarette İyi Fikirler
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
E Ticaret Danışmanlık
-
-
Ad Soyad
İ** U**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Bu
yazıyı okuyun işinize yarayacaktır.
https://www.evihtiyaclarim.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Makinist
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Resimlerdeki alt özellik dediği şey , başlıkta ne geçiyorsa aynı yazıyı resim alt özelliklerine de girmen lazım