bycixies adlı üyeden alıntı
Shopier kullanmak direk suç vergi levhan nerde diye sorarlar birde bankana sürekli aynı yerden yüklü ödeme gelirse denetime girersin sırf bu yüzden e ticaret işini yapamadım vergi levhası şart el altından yaparım diyebilirsin ama yakalanırsan affı olmaz 12.000 tl gözümün önünde ceza yiyen kişileri gördüm.
Milleti Korkutma hocam Shopier Kullanmak Nasıl Suç ?
Devlet Salak Tek Akıllı Sen Misin ?
BTK onaylıdır Shopier Kullanımıda suç değildir.Bizzat freelance işler için + öğrenciler için kurulmuş bir paytr yan kuruluşudur.Harçlığını çıkartıyorsan belge vesaire sorunu olmaz.
2019 yılı tavan tutarı olan 19.188 TL
Bu rakamı yıllık geçmiyorsan kullanabilirsin sorunsuz yıllardır kullanıyorum ben sanal pos php dosyası bile yazdım kendime..
Zaten gelirin yüksek ise direk banka anlaşması yaparak veya en uygun ve günlük ödeme yapan paytr ile anlaşabilirsin vergi levhası alıp..
Onun harici ufak tefek satışlar harçlık vesaire için ise
GÖNÜL RAHATLIĞI ile kullanabilirsin..
Yukarıdaki mesajdada affı olmaz diye bir olay yok zaten çok para geldimi maliye araştırır seni çağırırlar sana derki vergiye tabi ol.Yakalanana kadar sorun yok yakalandınmı seni uyarır yukarıdaki hocamızın dediği gibi af yok direk şak diye ceza yazılmaz.Başıma geldi çünkü ama 1 oldu 2 oldu sen vergiye tabi olmadın onlar uyardımı 3. uyarıda direk cezayı vergi kaçırmadan yiyorsun ama ilk uyarı yani onlar seni bulana kadar istediğin gibi satışını yap ha bulduklarında ise geçmiş olsun vergiye tabi olmak zorundasın kaçış yok artık..
Kısaca Yukarıdaki Birim fiyatını geçmiyorsa sıkıntı yok geçiyorsa zaten kazancın iyidir git vergiye tabi ol..
KISA BIR BILGI ; VERGİ KAÇIRMANIN CEZASI
Bunun cezası yapılan kaçakçılığa göre 6 aydan başlayarak 3 yıla kadar hapis cezası verilmektedir. Ayrıca hapis cezasını paraya çevirerek de ceza ödenebilmektedir.
Tabiki bu işlem internetten satış yapıyorsun vergisiz diye değil uyarılara rağmen hala kaçırırsan bu ceza-i işlem uygulanır.
Ama senin şuan bir uyarın yok uyarı alana kadar satış yapıp paranı çıkartabilirsin..
NOT olarak : şuan forumda nice ticaretler dönmektedir %70 belkide daha fazlasının vergi levhası yoktur.Anlıcan yalnız değilsin bir uyarı alana kadar kafana takma satışını yap hiçbir kurum uyarı yapmadan ceza kesmez.
Örnek olarakta : Elektrik misal 1. fatura gelir ödemezsen 2.fatura ile birlikte + ihbar name gelir bu işte bunun gibi satış yaptın 3 yıl 4. yıla maliye çağırırsa vergiye kayıt olcan onlar cağırana kadarda sen satışını yap kendini toparla :)