Merhaba,
Hosting değişikliği yaptım. (Paylaşımlı hosting kullanıyorum.) Eski hosting sağlayıcımdaki siteyi taşımak için cpanelden aldığım giriş dizini ve database yedeklerini yeni sağlayıcıya geri yükledim. Herşey sorunsuz çalışmakta. Ancak aklıma şu sorular takıldı:
1-Cpanelden alınan yedeklerde public html harici dosya ve klasörler de yedekleniyor mu? Eğer öyleyse eski hostingimdeki hesapta bulunan sistem klasör ve dosyalarını da yeni hostingine geri yüklemiş oldum. Bu durum şu anda olmasa da ileride sistem sorunlarına yol açar mı?
2-Hosting sağlayıcımdaki yetkiliye sorduğumda sistem dosyalarını taşımamam, yalnızca public html klasörünü taşımam gerektiğini söyledi. O zaman cpanelden giriş dizini yedeği almak yerine ftp ile manuel olarak kopyala-yapıştır mı yapmalıydım?
3-Bir süre sonra mevcut siteyi tamamen silip sıfırdan tertemiz bir wordpress tabanlı site yapacağım. Bunun öncesinde herşey temiz olsun, ıvır zıvır dosya kalmasın istiyorum. Hosting sağlayıcım hesabı sıfırlayabilir ancak dns kayıtlarım da silineceğinden tekrar düzeltip oturana kadar mail trafiği aksayabilir. Hesap sıfırlanmadan dosya ve klasörleri varsayılan hale getirmem mümkün müdür?
4-Son sorum nameserver ile ilgili. Epostalar için Yandex kurumsal kullanılıyor. Hosting sağlayıcımın verdiği nameserverları kullanıp, mx kaydında yandexi gösteriyorum. Tam tersi yani Yandex’in dns barındırma hizmetini(nameserverlarını) kullanıp, a kaydında hostingimi de gösterebilirim. Hangisini tercih etmeliyim? Nameserverın hangi ülkede olduğunun site açılış ve eposta iletişim hızına etkisi var mıdır? Hız dışında tercih etmemi gerektirecek bir neden var mıdır?

Şimdiden teşekkür ederim.