-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Herkese merhaba arkadaşlar;
Sitemde bundan aylar önce köklü değişiklikler yaptım. Tema değiştirdim, site haritası ve tüm SEO ayarları için Yoast SEO kullanmaya başladım vs. vs. Önceden Google XML Sitemap kullanıyordum. Tabii ki hit çok keskin bir düşüş yaşadı, arama sonuçlarındaki sıralamalar düştü ve şimdi toparlamaya çalışıyorum.
Daha önce nasıldı hiçbir fikrim yok ama yeni ilgilenmeye başladım özenli bir şekilde ve sitemap.xml diye sitemdeki site haritası durumuna baktığım zaman post-sitemap1.xml ve sitemap2 diye iki ayrı harita olduğunu fark ettim. Yeni yazılar sitemap2'ye ekleniyor. Hiçbir manuel ayar yapmadım.
Bu durum tema değişikliği vs. herhangi bir değişiklik sebebiyle olmuş olup site hitinin düşmesindeki temel sebep olabilir mi? Öyleyse ne yapmalıyım? Birleştirmeli miyim bu haritaları, yapacaksam nasıl yapacağım. Yoksa site haritası otomatik olarak güncellenirken bu SEO eklentilerinin bir harita fazla şişmesin diye kendiliğinden yaptığı bir şey mi?
Düzenli olarak yazı yazıp sitenin yeni düzene alışmasını beklemek dışında web masterlık bakımından yapmam gereken bir şey var mı?
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ya koskoca wmaraci'nda daha önce bunu deneyimleyen, tema ve ayar değişiklikleri sonrası hit düşüşü ve bahsettiğim site haritası durumunu daha önce deneyimleyen biri olmamış; ya da sanırım ücretli kapsamda olan, ustalık sırrı top secret olan bir şeyi sormuşum. :) Aslında o kadar da ücretli danışmanlık olacak kadar karmaşık bir şey gibi gözükmüyor ama...
SeCe
Seo National
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Seo - WYO - Google Ceza
-
-
Ad Soyad
S** Ç**
-
-
-
Ticaret
8, (%88)
Tema değiştirmek bile buna neden olabilecekken, siz seo eklentisi ve site haritasını bile güncellemmişsiniz. Bu düşüş doğal bir durum. Ve sayfanın ikiye bölünmesi yoast ayarlarından dolayı olmaktadır.
SeCe
Seo National
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Seo - WYO - Google Ceza
-
-
Ad Soyad
S** Ç**
-
-
-
Ticaret
8, (%88)
Zamanla oturur. Tabi yeni temanızın eksi temanız özelliklerinden aşağı kalmaması da önemli.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** Y**
-