arkadaşlar uzun süredir bir site ile meşgul olma hevesim vardı. neticesinde tanıdığım bir arkadaştan yemek tarifleri üzerine bir site satın aldım. hem yemek tarifi hem web site ... tam benlikti. ancak hep daha iyisini yapma dürtüsü ile neyi ne kadar iyi yaptım yada neyi yanlış yapıyorum farkında değilim. web işinde yeniyim. wp hazırlanmış paralı bir tema üzerinde şu anda sadece tarifleri giriyorum. seo, google, reklam olayları, en iyi eklentiler, siteyi nasıl daha iyi bir hale getirebilirim, ... yani yeni başlayan birinin tüm soru ve sorunlarına hakimim :) ama cevabına ne yazıkki...
belirli bazı kafamdaki soru işaretlerini olduğu gibi burada paylaşmak istiyorum. dilerim cevaplayan arkadaşlar olur.
çok uzatmadan sorulara geçmek istiyorum.
1. Temmuz 2014 te yayın hayatına başlamış site. ekim 2014 siteyi aldığımda 120 tarif mevcut iken arama motorlarından 25-30 kişi siteye giriyordu(totali bu), şu an 550+ tarif var ve bu tariflerin 100 kadarı özgün ve görsel olarak oldukça zengin tarifler. günlük çok değişken olmakla ortalama 225-300 arası ziyaretçim var ve çoğunluğu arama motorlarından. bu sayı normal mi?
2. bu sayıyı arttırmak için mutlaka bir seo destek almak gerekir mi? doğru zaman aralığı nedir? yani site yeni hali ile erken mi değil mi?
3. you tube video paylaşarak, vikide yazı yayınlayarak back link edindim. haricinde bu site dahil 2 sitede sitemin ismi geçiyor. bu ne kadar yeterli olur?
4. bot kullanmadım şimdiye kadar. ancak çok vaktimi aldığı için artık bot kullanmak istiyorum. yani 100 bot la çekilmiş tarife 5 adet özgün tarif girmek istiyorum. sizce bot kullanmalımıyım ve bu orantı normal mi?
5. google reklamları için müracaat ettim. ilk onayı aldım. reklam yayınlamak istedim 2 onayda site red edildi. ne zaman tekrar müracaat etmelimiyim. googleden başka tavsiyeniz varmı.
6. word press tema kullanıyorum demiştim. her tarifimin altında benzer tariflerin gösterilmesini haliyle okuyucuyu sitede daha fazla tutmayı istiyourum. hangi eklentiyi kullanmalıyım yada böyle bir eklenti varmı.
7. seo, site, tarifler, bot hakkında genel görüşlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. şimdiden tüm yeni başlayanlar adına teşekkür ederim.
www.yemektarifleri.guru
saygılarımla...