Merhaba,

Bir kaç dakika önce bu konuyla alakalı başlık gördüm. Ve 2009'da yazmış olduğum fakat güncellenmesi gereken bir makaleyi güncelleyerek sizlerle paylaşayım dedim. Web alanına yeni adımlar atmakta olan arkadaşlarımız için çok faydalı bilgi olabileceği kanatındayım..

Websitem Nasıl İndex Alır?

İndex, bir web sitesi'nin arama motorlarına kayıtlı olan sayfalarına denir. İndex sayısı bu arama motorlardaki sayfaları'nın sayısıdır. İndex'in webmaster'lar için önemi; bir sitenin ne kadar fazla index'i bulunuyorsa o kadar da ziyaretçi gelir anlamını taşımaktadır.

Index Almak İçin

İndex almak için ping benzeri sitelere ping atmak gerekir. Ping google ve diğer arama motorları'nın botlarını sitenize çağırır. "Şunlar yeni indexle beni!" gibi çağrışım yapar. Ping lediğiniz arama motoru (site) kaliteli bir site ise google bot 10 dakika içerisinde gelir. Ping'e takılım yoğunluk verecek ping'lerde benim açımdan zararlıdır. Spam olarak algılanmanıza yol gösterebilir. Ping sitenizde yeni içerikler olduğunu temsil eder.
Yeni açılan siteler düzene girip index hızının artması bir haylı zaman alır. Yaklaşık 1 ay sitenize eklemiş olduğunuz içerikler yavaş yavaş index alır tahminen 1-3 saat aralarını bulur. Daha sonra sitemiz istediğimiz şekilde sisteme oturduğu zaman her gün eklenen yeni içerikler index alınca bu saat dilimi dakikalara iner.

Hızlı bir şekilde index almanın bir diğer gösterimi ise sitenizi dizinlere kayıt etmektir. Sitenizi ne kadar çok kaliteli dizine ekliyse index hızı da o kadar artar.