RhomaNtiC adlı üyeden alıntı

1-) vbulletinin hangi sürümünü alırsanız o sürümün alt/üst versiyonlarına upgrade/downgrade yapabilirsiniz (mesela vbulletin 3 sürümü lisansı aldıysanız tutup bunu vbulletin 5'e güncelleyemezsiniz, sadece vbulletin 3.7 - 3.8 gibi versiyonlara güncelleyebilirsiniz)

2-) en güncel versiyonu indirdin ve kurmak istedin. dosyaları silmiyorsun (silersen forum komple gümler) ftp'ye en güncel dosyaları atıp önceki dosyaların üzerine yazdırıyorsun ve www.siten.com/install.php linki ile upgrade işlemi yapıyorsun.

3-) upgrade işleminde hic bir veri kaybı yaşamazsınız(sıfırdan başlamazsınız) öyle olsa forumla ugrasılmaz, her defasında sıfırdan başlanmaz.

4-) vBulletin'in kendisi ile gelen bir kaç eklentisi var, eğer ki daha fazla eklenti isterseniz( ki ne kadar cok eklenti kurarsanız o kadar forumunuzda açık meydana gelir ve forumunuzun yavaş açılmasına sebep olur ) www.vbulletin.org adresinden üyelik alıp lisansınızı doğrulayarak istediğiniz eklentiyi indirebilirsiniz bir çoğu ücretsizdir, ama bazı eklentilerin full sürümleri için ücret ödemeniz gerekebilir.

Ek Olarak:

impex işlemi, başka forum yazılımlarından vbulletine geçmek için kullanılır. Örneğin, Xenforo'dan vbulletin'e, smf'den vbulletin'e geçiş yapmak için kullanılır. Upgrade/Downgrade ile alakası yoktur.

Bu yöntemi 4.2 den 3.8 e geçerken kullanmıştım bozmuştu.