-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
B** C**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
öncelikle bu işte ve forumda yeniyim. bu konuyu nereye açacağımı bilemedim. daha sonra yeni başlayanların olduğu yere açmayı uygun buldum. internetten pek de bilgi edinemedim.
sorum şu: google adsense ya da başka reklam yöntemleriyle kazandığımız para banka hesabımıza yatıyor. bunların vergisini vermekle yükümlüyüz ama nasıl yapacağız bilmiyorum. çünkü bu şirketlerle belirli bir anlaşma yapıp tutanak tutmuyoruz ayrıca bize bir fiş/fatura kesilmiyor. bu konu hakkında beni ve benim gibi pek çok yeni başlayan arkadaşları bilgilendirirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** A**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Daha önceden para almadım ama 30 dolar kazandıysanız 5 lira vergi ise size direk 25 lira yatırıyor,vergiyi sonradan ödemiyorsunuz yani alırken verginizi düşerek alıyorsunuz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
Ü** S**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Vergi mükellefi değilseniz, reklam firmaları kazandığınız tutar üzerinden %20 stopajını kesip kendi devlete ödüyor. Eğer vergi mükellefi iseniz, toplam kazancınız üzerinden %18 KDV hesaplayarak fatura kesiyorsunuz reklam firmasına. Diye biliyorum...
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
B** C**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
diyelim google adsense ten 200tl kazancım var. ben google a nasıl fatura kesebilirim.
ya da diyelim öğrenciyim. şirketim yok. kendime site açtım. google parayı vergi düştükten sonra mı verecek?
şu anda öğrenim görmekteyim. harçlık türü şeyler aileden alıyorum fakat ekstra bir para olsun diye yapacağğım bu işi. aynı zamanda öğrenmek istiyorum bu işlerin nasıl yapıldığını. ilerde kendi işimi kurduğumda internet benim en büyük kazancım olacak
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
------
-
-
Ad Soyad
K** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Vergi mükellefi değilseniz, kesintili olarak yansıyor zaten.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
B** C**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
peki kendi banka hesabıma bu para yattı. çalışan aile üyesi sebebiyle üzerimde olan sağlık sigortası vs. düşer mi? her sene yenilemeye gidiliyor öğrenci belgesiyle. benim gelirim olduğundan sigortaya artık kendim mi para yatırıyorum yoksa aile üyelerimkin yararlanmaya devam edebilir miyim?
hızlı gelen cevaplar için teşekkür ederim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** A**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Siz işi çok büyütüyorsunuz,düşündüğünüz şeyler olmaz,sağlık sigortası falan baya işi ticarete dökmüşsünüz ki bu dedikleriniz google adsense'ye dahil olmaz.Devlet bu kazançları, iş yapıp kazanmışsınız gibi görmüyor yani google'dan bir miktar para hesabınıza yattı bu kadar.Devlet bunun vergisini falan almaz,yada sigortanız düşmez..
Sonuç olarak kazanın ve keyfini çıkarın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
B** C**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
tamam. içimi rahatlattığın için gerçekten çok sağ ol.