PHP limitlerini artırmak
Eğer yukarıdaki seçenekler sizin için işe yaramadıysa, memory yetersizliği veya düşük php limitleri soruna sebep oluyor olabilir. WordPress gibi yazılımlar, düzgün çalışmaları için belirli bir memory gerektirirler. Siteniz ziyaret edildiğinde tarayıcı içeriği, kodları ve eklentileri yüklemek için çok sayıda istek yapar. Tüm bu istekler için yeterli miktarda memory bulunmaz ise, eklentiler ve kodlar yüklenemez. Dolayısıyla PHP de 500 Internal Server Error sorununu yaşar. Bu nedenle web sitenizin php ve memory limitlerini artırmak önemlidir. Bunları .htaccess dosyası yardımıyla yükseltebilirsiniz. Eklemenizi önerdiğimiz satırlar aşağıdaki gibidir:
php_value upload_max_filesize 128M
php_value post_max_size 128M
php_value max_execution_time 300
php_value max_input_time 300
php_value memory_limit 256M
PHP sürümünü değiştirmek
Bazı WordPress kodları ve eklentileri belirli PHP sürümü gerektirirler. Eğer gereksinimler karşılanmazsa, 500 Internal Server Error sorunu görülebilir. Sorunun PHP sürümünüzle ilgili olup olmadığını tespit etmek için php sürümünüzü değiştirerek test edebilirsiniz.
WordPress hata ayıklama modunu kullanmak
WordPress kendi hata ayıklama sistemine sahiptir. Dolayısıyla bu sistemi kodunuzdaki hataları ayıklama için kullanabilirsiniz. 500 Internal Server Error sorunun çözümüne de yardımcı olabilir. Bu sistemi aktifleştirmek için öncelikle wp-config.php dosyanızı düzenlemelisiniz.
wp-config.php dosyanızda aşağıdaki satırı bulun.
define('WP_DEBUG', false);
Burada false yerine true yazın.
// Enable WP_DEBUG mode
define( 'WP_DEBUG', true );
// Enable Debug logging to the /wp-content/debug.log file
define( 'WP_DEBUG_LOG', true );
// Disable display of errors and warnings
define( 'WP_DEBUG_DISPLAY', false );
@ini_set( 'display_errors', 0 );
// Use dev versions of core JS and CSS files (only needed if you are modifying these core files)
define( 'SCRIPT_DEBUG', true );
Sitenizi tarayıcınızda yenileyin ve hosting kontrol panelinizden Dosya Yöneticisi‘ni açın. wp-content dizinine girin ve debug.log dosyasını açın.
Artık WordPress sitenizde hataya sebep olan problemleri biliyorsunuz. Problem hakkında yardım almak için web geliştiricinizle görüşebilir veya Google, Stackoverflow, WordPress Forum‘larını kullanabilirsiniz.
Kaynak: https://www.hostinger.web.tr/rehberler/wordpress-500-internal-server-error-cozumu #gref