wmaraci reklam

Yeni Başlayan Webmaster Aklındaki Soruların Cevapları

3 Mesajlar 746 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3510
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Bu içerik buradaki konu vesilesi ile oluşturulmuştur. Konu içeriği çok fazla olması nedeni ve diğer herkesin faydalanması nedeni ile ayrı bir başlık altına açma gereği duydum.






1 – Google webmaster toolsa https://sitem.com https://www.sitem.com http://sitem.com http://www.sitem.com gibi 4 üylede kayıt olmak zorundamıyım cevap evet ise hangisinin verilerini incelemem doğru olur. Site haritasını tüm sürümleri içinmi ekleyeceğim






Search Console Hangi URL Kullanılmalı ve Site Haritası Eklemek


Hangi URL’yi Kullanmalıyım?

Web sitelerinizi Search Console’a eklerken, www olan ve www olmayan tüm sürümlerin yanı sıra http ve https olan sürümlerinide eklemeniz önerilmektedir. Bunların yanı sıra eğer web sitenizin farklı sürümleri bulunuyorsa (m.siteadi.com, tr.siteadi.com, blog.siteadi.com) bunlarıda eklemelisiniz. Sitenizin kök URL’nizi ve tüm varyasyonlarını ekleyin. Tüm bunların yanı sıra web sitenizin alt dizinlerini ayrı olarak kontrol etmek isterseniz bunlarıda ayrı mülkler olarak eklemelisiniz. Böyle bir işlemin ayrı olarak değerlendirebileceğiniz bir faydası bulunmakta. Eklemiş olduğunuz farklı varyasyonların ne şekillerde isabet ( tıklanma, görünüm ) aldığını takip edebilirsiniz. Tabiki kök URL mülkünüz toplam değerleri gösterecektir.



! Sitenizin www olan ve www olmayan sürümlerinden hangisini standart olarak kullanmak istiyorsanız bunu kesinlikle belirtin.

Faydalanılan Kaynaklar: https://goo.gl/tG3jg3 /https://goo.gl/AuGChz



Site Haritası Nedir? Site Haritası Eklenmelimi?

Site haritası, arama motorlarına içeriğiniz hakkında bilgi vermek ve içeriğiniz den haberdar olmalarını kolaylaştırmak için eklenen dosyalardır. Site haritalarınızda web sayfalarını ve bu sayfaların bir takım meta verilerini (yayın tarihi, güncellenme tarihi, URL vs.) listeleyerek web tarama motorlarının sitenizi daha iyi anlamasına ve taramasına yardımcı olursunuz.

Site haritalarını eklemek zorunda değilsiniz, ancak arama motorlarının sitenizi tam anlamıyla kapsamlı bir şekilde tarayamayacağını ve derin dizinlerdeki sayfalara ulaşamayacağını düşünüyorsanız kesinlikle site haritası eklemelisiniz.

Web siteniz aşağıdaki durumların birine yada bir kaçına uyuyorsa, site haritası eklemeniz gerektiği anlamına gelir ve site haritası ekleyerek sitenizin taranmasına katkı sağlarsınız.

Web siteniz çok büyük ve çok fazla içeriğe sahipse.
Siteniz gerçekten çok büyükse Google web tarama robotları yeni, güncellenmiş yada derin dizinlerde yer alan sayfaları taramalarda göz ardı edilmesi olasılığı yüksektir.



Site içeriğiniz çok geniş ve sayfalarınız bir birlerine iyi bir şekilde bağlanmamış.
Web sitenizin içerik sayfaları ve diğer tüm sayfaları birbirlerine örümcek ağı gibi bağlantılar ile birleştirilmelidir. Aksi durumda, tarayıcılar sayfalarınıza ulaşamayabilir yada göz ardı edebilir. Böyle bir endişeniz varsa site haritası eklemek sorununuzu çözecek ve size fayda getirecektir.



Siteniz henüz çok yeni ve dışardan gelen bağlantılara sahip değil.
Googlebot ve diğer tüm web tarama robotları, web sitelerinden yada sayfalarından bağlantıları izler, bir sayfadan diğerine geçerek taramasını devam ettirir ve tüm web’i bu şekilde tarar. Bu nedenle eğer siteniz henüz yeni ise ve henüz sitenize dışardan gelen bağlantılar mevcut değilse arama motorları sitenizden haberdar olmaya bilir ve ulaşamaya bilir. Bu durumda da kesinlikle site haritası eklemeniz çok önemli bir etkendir.

! Web siteniz site haritalarına sahip olmakla önemli şekilde fayda sağlayacaktır. Site haritası yada haritaları eklemek ceza almanıza neden olmayacaktır.

Faydalanılan Kaynaklar: https://goo.gl/u7BS9j





2- Blogumun facebook sayfasını kurdum ancak paylaşım yaptığım halde bu paylaşımı kimse görmediğinden büyümüyor öyle kendi kendime paylaşım yapıyorum nasıl büyütürüm




Facebook Sayfa Kitlesi Artırma Yöntem ve Yolları



Facebook, çok fazla kitleye sahip bir platformdur. İşletmelerin, tanınmış kişilerin, web sitelerinin, dernek ve toplulukların tanıtım ve reklam yayınlama için tercih ettikleri en gözde sahadan biridir.




  • Facebook her sene yüzde 17 artışla 1.1 Milyar insanı aktif bir şekilde ağırlamakta.

  • Facebook her yıl yüzde 21 artışla toplamda 1.59 milyar mobil kullanıcıyı ağırlıyor.

  • Pazarlamacıların yüzde 43’ü Facebook’un işletmeleri için kritik olduğunu kubul etmektedirler.



Tüm bu ilginç istatistiklerden sonra, Facebook’u nekadar ciddiye almamız gerektiğine bir işarettir.





Arkadaşlarınızdan Başlayın.
Saylafalarınızı milyonlara ulaştırmanın ilk yollarından biri arkadaş listenizden geçiyor. Tanıtıma, kesinlikle buradan başlamalıyız. Sayfanızın konusu ve kategorisi dışına çok absürt bir şekilde çıkmamalısınız. Konudan kaymadan, ilgi çekici, merak uyandırıcı paylaşımlar yapın. Bu paylaşımları sıkılmadan, usanmadan ve aksatmadan her gün devam ettirmelisiniz.

Arkadaşlarınızın beğendiği bir paylaşım, onların arkadaşları tarafındanda görülme ihtimali vardır. Facebook’da bir paylaşımı beğendiğinizde sizin arkadaşlarınızada “Falanca kişi bu paylaşımı beğendi” benzeri bir sonuç görünecektir. Bu durumda o paylaşımı sizin aracılığınız ile diğer arkadaşlarınızda görmüş olacaklar. Aynı bu prensipten yola çıkarak, arkadaşlarınızın arkadaşlarına ve hatta belkide onlarında arkadaşlarına ulaşma şansınız var. Bu paylaşımları yeterince ilgi çekici, kaliteli bir şekilde yaparsanız geri dönüş alma ihtimaliniz ve oranınız artacaktır.

Arkadaş listenizi elinizden gelen en iyi şekilde artırmaya gayret gösterin. Unutmayın doğru belirlenmiş içerikler ve yöntemler ile sizi, sizin vasıtanız ile sayfanızı insanlar görebileceklerdir. Yeri geldikçe listenizdeki kişileri sayfanızı beğenmeye davet edin. Bunu çok sık yapmayın, bu insanları sıkacak ve belkide sizi arkadaşlıktan çıkartmasına bile neden olacaktır. Ayrıca şunu da hiç unutmayın, sosyal medya yapısı ve işleyişi gereğiyle bir tek paylaşım kişiden kişiye geçmek yada yayılmak sureti ile milyonlara ulaşabilir.

Sayfanızın içerik ve kategorilerine uygun diğer sayfa yada grup yöneticileri ile temas kurmaya çalışın. Bir birinizin sayfalarına fayda sağlayacak seçenekleri görüşün ve yardımlaşmayı deneyin. Gerekirse ücretiyle yada farklı takas yöntemleri bularak sayfanızın tanıtımını yaptırmaya çalışın.



Yorumlar Yapın
Kitle ilgi alanları sizinkine yakın, büyük sayfalara yorumlar yapın. Fakat bu yorumları spam şeklinde yada itici şekillerde yapmak yerine ilgi çekici ve orijinal yöntemler düşünün ve bu şekilde yorumlarınız ile insanların sizi görmesini sağlayın. Kitlenizi artırmanın tek yolu olarak Facebook’u görmeyin. Çapraz platformlar kullanarak (twitter, instagram, forum, blog, portal, sözlük, soru-cevap) sayfanıza kullanıcı çekebilirsiniz. Aklınıza gelebilecek tüm platformlarda, insanların en büyük zaafı olan merak duygularını kullanarak ilgi çekici yorumlar ve mesajlarla sayfanlarınızı görmelerini sağlayın. Kendi sitelerinizde ve kullandığınız diğer tüm platformlarda, profillerinizde sayfa profillerinizi belirtebileceğiniz alanlar (forum profil sayfası, sözlük profil sayfası) varsa bunları kullanın, birer ikişer de olsa buralardan sayfanıza kişi çekme ihtimaliniz var. Tüm ihtimalleri değerlendirmekten çekinmeyin. İnternet’de her zaman yaratıcı olmaya çalışın. Bir yerden bir şekilde birilerinin ilgisini çekmeyi başarabilirsiniz. Forumlardaki paylaşımları yada mesajlarıyla insanların ilgisini çeken kişilerin profilleri genelde kesin ziyaret edilir. İnsanın doğasında olan bir şeydir merak duygusu ve bu duyguyu doyurmak bazen insanların istemsiz yaptığı bir şeydir.



Kaliteli Paylaşımlar Yapın ve Paylaşabildiğiniz Kadar Çok Paylaşın
Paylaşımlarınızın kalitesine fazlasıyla önem vermelisiniz, insanların yeri geldiğince istemsizce beğenip, paylaşacağı içerikler üretmeye çalışın, farklı ve ilgi çekeceğini düşündüğünüz yöntemleri kullanmaktan çekinmeyin. Uydurma, spam ve yanıltıcı paylaşımlar yapmamaya gayret edin. İnsanların bir kez güvenini yitirirseniz ve nefretini kazanırsanız bunu tamir etmek imkansız kadar zor olabilir sizin için. Kendi alanınız ile ilgili paylaşımları, eğlendirici, merak uyandırıcı, düşündürücü, güşümseten yöntemlerle birleştirmeye çalışın, bir konuya farklı bir bakış açısı getirerekte insanların ilgisini uyandırabilirsiniz.

İnsanlara kendinizi gün içerisinde sık sık hatırlatmaya çalışın. Büyük markaların telivizyon kanallarını kullanarak ilginç reklamlar ile kendi isimlerini günde kırk kez hatırlattığı gibi (örnek sayı) sizde kendi sayfanızı, isminizi hatırlatın, kullanabildiğiniz her mecrayı değerlendirin ve bol bol paylaşım yapın. İsminizin, insanların beyinlerinde minicikte olsa biryer etmesini sağlayın. Bazen insanla bir şeye ilgi göstermese bile bir şekilde o şey akıllarında kalıcı olabilir, işte bu yaratıcı düşünce ile mümkündür.



Elinizi Cebinize Atmaktan Çekinmeyin
Sosyal sayfalarınız için para harcamaktan korkmayın, doğru şekillerde harcanan paralar eninde, sonunda geri dönüş sağlayacaktır. Fakat yinede paranızı harcarken mantıklı adımlar atmalısınız, başı boş bir şekilde gereksiz yöntemlere para harcamak size bir katkı sağlamayacaktır. Paranızı çöpe atmayın.

Sayfalarınıza beğeni yada takipçi almak gibi yapay kullanıcılar tarafından yapılan etkileşimler size hiç bir kar getirmez. Bu gereksiz yöntemler yerine size çok daha iyi ve sağlam geri dönüşler getirebilecek yöntemlere (Facebook reklamları, Paylaşımı öne çıkartma, Grup tanıtımları) paranızı harcayın. Bu yöntemlere doğru şekilde yaptığınız harcamalar çok daha iyi bir şekilde geri dönüş sağlayacaktır. Beni ve takipçi gibi yöntemlere göre bu yöntemler çok daha sağlam dönüşler aldığı tartışmasız bir gerçektir. Reklamlar verme konusunda yeterli tecrübeniz olmadığını düşünüyorsanız, bu konularda daha iyi bilgi sahibi olana kadar paranızı Sayfa yada Grup tanıtımlarına harcaya bilirsiniz. Bu daha kolay bir yöntemdir. Web sitelerinin yaptığı gibi, gruplardan alınan tanıtımlarda sağlam geri dönüşlere sahip olacaktır. Sizin kategorinize yakın yada ortak nokta olan türde sayfalar ve gruplar ile iletişime geçin tanıtım anlaşmaları yapmaya çalışın.

Şu kısmı daha iyi kavramanız için tekrar geniş bir şekilde dile getirmek istiyorum.

Beğini ve takipçi satın almak gibi yöntemlere size hiç bir zaman beklediğiniz geri dönüşü sağlamaz. Daha önceki örnekler, tecrübeler ve istatistik tahminlerine göre bu tür yapay beğeni ve takipçi satın alma yöntemleri size 1000 de 1 ile 10 arası bir geri dönüş sağlar en fazla. Bu tür yöntemlerden daha fazlasını beklemeyin. Bu tip işlere harcadığınız parayı büyük ölçüde geri dönüşü olmayacak şekilde harcamış olursunuz.

Ayrıca şöylede bir gerçek varki bu tür beğeni ve takipçiler çoğunlukla bot diye adlandırılan, sahte, klon hesaplar ve diğer uygunsuz yöntemler ile elde edilmektedir. Organik adı altında satılan uydurma işlerde bu içeriğe dahildir. Bu tip şeylerin size zarardan başka bir getirisi olmayacaktır.

İnstagram, Twitter ve diğer sosyal platformlarda da benzer kurallar ve yöntemler geçerli olacaktır.



Faydalanılan Kaynaklar: https://goo.gl/AGGsL2 / https://goo.gl/HhZtTT / https://goo.gl/Wxx27X / https://goo.gl/StiGXj





3- Blogumun instagram sayfasını kurdum etiket ekleyerek yavaşça büyütüyorum ancak hikaye görüntülenmesi hiç alamıyorum ve takip edenler hep büyümek isteyen sayfalar ne yapmalıyım


İnstagram Profillerinde Takipçi ve Etkileşim Artıma Yöntemleri




İnstagram Profilleri

Şunu öncelikle iyice kavramanız gerekiyor; İnstagram etiket sistemi üzerine kurulmuş, ve tüm gücünü etiketlerden alan bir sistemdir.

İnstagramı etkili bir şekilde kullanmak istiyorsanız etiketlemelerinize çok önem vermelisiniz. Geniş amlamlarda, isabeti düşük etiketler yerine daha kesin ve isabetli etiketler kullanmaya çalışın. Örneğin bir araba resmi paylaşıyorsanız, o resime sadece #araba etiketi eklemek yeterli olmayacaktır. Daha isabetli atışlar yapmalısınız. #x marka #x model #x renk #x tip gibi etiketler kullanmak daha doğru kişilere ulaşmanızı ve daha sağlıklı geri dönüşler almanızı sağlayacaktır. Etiket kullanmaktan çekinmeyin, elinizden geldiğince faydalı olmak kaydı ile çok sayıda etiket girebilirsiniz. Bunun bir mahsuru yoktur.

Aslında baktığınız zaman kitle artırmanın en kolay olduğu yerdir İnstagram. Diğer tüm sosyal paylaşım sitelerine göre çok daha kolay ve az emek harcamanız gerekir. Fakat unutmayın ki herşeyde olduğu gibi burada da yaratıcılık en önemli şeylerden biridir. Gereksiz paylaşımlar yapmaktan uzak durun. İnsanlar her karşılaştıklarında gereksiz ve boş paylaşımlar yapan profiller için bir süre sonra istemsizce beyinlerinde bir kural oluşturur; “Bu profil gereksiz, vaktini harcama.” İnsanlar üzerinde böyle bir etki bırakmamak için paylaşımlarınızı başı boş ve ilgi çekmeyecek şeyler yapmak yerine mantıklı ve akıllıca, ilgi çekecek paylaşımlar yapmaya çalışın. Önemsiz şeylere hikayelerinizde yer vermeyin. Hikayelerinize sadece özellikle dikkat çekmek istediğiniz şeyleri koyun. Böylece kişiler sizin hikayelerinizde diğer paylaşımlarınızdan daha önemli bir şey olduğunu düşünür ve etkileşime girme oranları artar. “Yine ne paylaştı bu gereksiz acaba” gibi bir düşünceya sahip olmalarına fırsat vermeyin.

Tüm bunların yanı sıra Facebook Sayfa Kitlesi Artırma Yöntem ve Yolları başlıklı yazımda anlattığım diğer yöntemler bu platform içinde genel anlamda geçerli yöntemlerdir. Mantık temeli aynıdır.



4- Redditte linkimi paylaşıyorum ancak hit gelmiyor redditten gelen hiti nasıl yüksek rakamlara çıkarabilirim





Reddit Üzerinden Web Sitelerine Hit Çekmek




Reddit Nedir?

Reddit her yönü ile tam bir imleme (Bokmarking) platformudur. Kitle olarak henüz bir Facebook, Twitter vb. Sosyal paylaşım platformları kadar kalabalık olmasada kendisi gibi marjinal ve ilginç bir kitleye sahiptir. Buda Reddit’i diğer imleme platformlarından ayırmakta. Oldukça acımasız ve değişik bir kullanıcı kitlesine sahip olan Reddit bu konuda ün yapmıştır. Bu durum da bu mecrayı kullanmanın gerçek anlamda zor ve bir hayli emek isteyen bir yer haline getiriyor.Eğer fazlası ile emek harcamazsanız bu platformdan beklediğiniz dönüşümleri asla kazanamazsınız.




Reddit Kara Listesine Girmek Çok Kolay

Belki abartı geliyor olabilir bukadarı size fakat durum gerçekten böyle. Reddit’de bir hesap açıp diğer platformlardaki gibi (Google+, Facebook, Forum) hemen paldır küldür içeriklerinizi ve bağlantılarınızı baylaşmayı düşünüyorsanız, şayet böyle bir planınız varsa bu planı iptal edin. Bu düşünceleri aklınızdan çıkartın. Eğer Reddit’i diğer imleme siteleri yada sosyal paylaşım siteleri gibi kullanacaksanız hiç zahmet etmeyin, hatta hesap bile açmayın.

Reddit kullanıcıları (Redditör) bir birlerinin açıklarını aramak ve yakalamak konusunda gelişmiş duyulara sahiptirler. Hoşlarına gitmeyen bir şeyi en kaba, sert yöntemler ile dile getirmekten hiç bir şekilde geri kalmazlar.

Bu insanların en sevmediği tipler ise Reddit’i sırf kendi sitelerini imlemek için kullanan, çoğunlukla kendi sitesinden başka paylaşımlar, imlemeler yapmayan kişilerdir. Sürekli spam be benzeri imlemeler yapan kişilerden hiç hoşlanmazlar. O kişileri yerin dibine sokmak için ellerinden geleni yaparlar.

Tüm bu nedenler Reddit’i kullanması ve barınması zor bir platform haline getiriyor. Sabırsız ve tez canlı web site sahiplerine göre olmayan bir alan. Aksi durumda hiç bir zaman Reddit’den alabilecekleri gerçek performansı alamayacaklardır.



Reddit’de Hayatta Kalma Yöntemleri

Bu platformu sağlıklı bir şekilde kullanabilmek için onlardan biri olmalısınız. Bir spam bot gibi davranmak yerine, sitelerinizi ve bağlantılarınızı paylaşmadan önce orada çok daha fazla zaman ve etkileşim göstermelisiniz. Sıradan bir kullanıcı olarak ilginizi çeken şeyleri imlemeli, yorumlar yapmalı ve diğer insanlarında paylaşılmasını uygun görebilecekleri paylaşımlar yapmalısınız. Eğer daha ilk haftadan sürekli kendi sitenizi paylaşırsanız, hoş olmayan tepkiler ile karşılaşmanız kaçınılmaz olur.

Yeni ve etkileşimsiz kullanıcıların web sitelerine Reddit üzerinden hit kazanmaya çalışması durumunda olumsuz geri dönüşler yaparlar. Orada yer etmek istiyorsanız gerçekten orada olmalısınız. Sosyal plafillerinizi kullandığınız gibi orayıda sürekli olarak kullanmalı ve imleme yaptığınız şeylerin kalitesine ve doğal olmasına dikkat etmelisiniz. Paylaşılmaya gerek olmayan bir şeyi orada paylaşmak sizde olumsuz bildirimden başka bir şey getirmez.

Her 10 paylaşımdan birinde kendi içerik ve sitelerinize her veriyorsanız, diğerlerinin gözüne batma ihtimaliniz çok yüksektir ve sizi art niyetli biri olarak görürler. Tekrar söylediğimiz gibi o platformu gerçek bir kullanıcı gibi kullanmayacaksanız, doğal ve yaratıcı olamayacaksanız hiç boşuna vaktinizi harcamayın bu platformda. Aksi durumda faydalı bir dönüş almanız düşünülemez.



Faydalanılan Kaynaklar:https://goo.gl/ke73kx / https://goo.gl/mWrTQw





5- Reddit gibi geniş kitleleri yakalayabileceğim sosyal imleme sayfaları nelerdir ve o sayfalarda nasıl geniş kitleye ulaşırım


Sosyal Paylaşım ve İmleme Siteleri




Aşağıda listelediğim paylaşım ve imleme siteleri, her biri kendine özgü formatı ve kitlesi ile birbirlerinden ayrılmaktadır. Her platformu kendine özgü yöntemler ve yaratıcılık ile birleştirilerek en faydalı geri dönüşler almak çok ta zor değildir. Unutmayın “Emek olmadan, yemek olmaz.”



Digg, Delicious, Diigo, Pinterest, Stumbleupon, Dribbble, Dzone ve daha fazlası için kaynak:https://goo.gl/An29EN



6- Twitter tumblr gibi mecralar klasik bir blog sitesi için kullanılmalı mı
7- Sitemdeki bir içeriği farklı forumlarda paylaşıp şu siteden alıntıdır diye kendi sitemi göstersem bana zararı mı olur yararı mı? Neden?


İmkanınız olduğu sürece tüm mecraları kullanmalısınız, ama bu çok çok da gerekli bir şey değildir. Daha iyi fikir sahibi olmak için 2. sorunun cevabı her şeyi anlatıyor aslında.


8- Bir fotoğraf/video hazırlayıp bunu otomatik olarak tüm sosyal medya hesaplarımda paylaşabileceğim bir program varmı

Bu tür programlar ve uygulamalar ücretli olmaktadır. Bu sorunun cevabını buradaki sayfada bulabilirsiniz. Buraya yazma gereği duymadım açıkçası.



9- Resim üstüne kaliteli yazı yazabileceğim bir program önerisinde bulunabilir misiniz ? Kaliteli görsellere kaliteli yazılar gömüp sosyal hesaplarımda paylaşmak istiyorum. Adobe photoshop gibi komplike programlar yerine arayüzü kolay ve uğraştırmadan kaliteli yazılar gömebilmeliyim


Bu tür bir işlem için kesin olarak tavsiyem Adobe Firewoks programıdır aşağıdak sizin için hazırladığım örnekte göreceğiniz gibi paint kullanır gibi çok basit adımlar ile aklınıza gelebilecek bir çok şeyi bu uygulama ile yapabilirsiniz. Şahsen ben web siteme eklediğim görselleri kesin olarak bu uygulumadan geçirmekteyim.





Bunun yanı sıra bu uygulamaya alternatif olarak sunabileceğim ücretsiz ulaşabileceğiniz uygulamaların listesi.


  • GIMP

  • Canva

  • Vectr

  • Granvit

  • Paint.NET




10- Sitem için web view uygulaması yaptırmalımıyım getirisi nasıl olur

Bu tür uygulamalar kullanıcılara kolaylık sağlamaktadırlar, fakat uygulamanız için reklam veremeyecekseniz ve tanıtımını çok iyi bir şekilde yapamayacaksanız size çok fazla bir dönüşümü olmayacaktır. Uygulamanızdan haberdar olmaları için sitenizden haberdar olmaları gerekir, sitenizden haberdar olan kişiler içinde uygulama yaptırmak bana göre çok gerekli bir işlem değildir. Nitekim yapılan Webview uygulamalarını incelediğimde bir çoğunun gereksiz olduğunu düşünüyorum. İllaki kullanıcıların tek dokunuşla sitelerine ulaşmaları isteniyorsa bu bir kısayol ilse veya Android ana ekrana ekle özelliği ile yapılabilir masrafsız olarak.





11- Amp olayını inceledim ama tam olarak anlayamadım net bir bilgi verirmisiniz



AMP Nedir? Ne işe Yarar? Ne Faydası Var?




AMP açılım olarak Hızlandırılmış Mobil Sayfalar’dır. Mobil cihazların İnternet’de daha hızlı gezinmesi ve daha kolay sonuçlar elde edebilmesi fikri ile düşünülmüş ve tasarlanmış bir sistemdir.

Buna göre web sayfalarının mobil kullanıcılar için geliştirilmiş daha hafif ve sade sürümlerinin oluşturulması ile elde edilir. AMP sayfalarında ana fikir hafiflik ve sadelik ile elde edilmek istenen gezinti hızıdır. AMP sayfalarda aynı HTML sayfalar gibi oluşturulmaktadır. Genel HTML etiketlerinin yanı sıra AMP kendine özgü bir takım etiketler ile içeriklerin etiketlenmesini ve tasarlanmasını gerektirir.

AMP sayfalar tasarlanırken tüm içerik özel olarak dahil edilmelidir. Resimler, Sitiller, Scriptler AMP HTML diline uygun yöntemler ile kullanıcılara sunulmalıdır. Basit bir başlangıç göstermek adına; Normal şartlarda ve genelde web sayfaları ..... etiketleri arasında bulunurken AMP sayfalar ..... yada ..... etiketleri arasında bulunması gerekir. Bu etiketler arasında bulunmata sayfa tasarım kodları geçerli bir AMP sayfasını işaret etmeyeceği için AMP sayfalar olarak görülmeyecektir.



Google tarafından çok sağlam bir desteğe sahip olan AMP HTML dili ve sayfaları Google arama sonuçlarında özel olarak ele alınır ve kullanıcıya sunulur. Örneğin AMP ile oluşrutulmuş bir sayfa arama sonuçlarında başında simgesi ile listelernir ve kullanıcıya bu sayfanın AMP ile uyumlu olduğunu ve bu sayfayı hızlı bir şekilde gezine bileceği mesajını verir. Böylece kullanıcılar arama sonuçlarında daha sorunsuz bir gezinti için AMP sayfaları tercih etme olasılığı oldukça artacaktır. Ayrıca AMP sayfalar web tarayıcılar tarafından index alamasının yanı sıra Google tarafından özel bir takım yöntemler ile önbelleğe kayıt edilmektedir. Arama sonuçlarında listelenen AMP uyumlu bir sayfa aramayı yapan kullanıcı tarafından ziyaret edildiğinde bu sayfanın Goolge tarafından önbelleğe alınmış sürümü özel bir çerçeve içerisinde görüntülenecektir. Ayrıca bu sayfadan içeriğinizin diğer yani standart olan sürümüne bir bağlantı içerecektir. Bu çerçeve içerisinde görüntülenme olayı ilk başlarda web sitesi sahipleri tarafından hoş karşılanmamış olsada bu durumun bir yanlış anlaşılma olduğu ortayaçıkmış ve duyurulmuştur. AMP sayfayı önbellekten ziyaret eden kişinin sizin sitenize girmediğini ve sadece Google üzerinden içeriğinize ulaştığını, bu durumunda siteniz için hit kaybına yol açıtığını düşüne bilirsiniz.Fakat durum öyle değildir, kullanıcılar AMP sayfalarınızı önbellekten görüntülüyor dahi olsa bile aslında sitenizi ziyaret etmiş olarak sayılmakta ve istatistik verilerine yansımaktadır. Google Webmaster Blogu’nda ve diğer yayın alanlarında AMP sayfaların arama sonuçlarında diğer sayfalara oranla listeleme ihtimalinin daha yüksek oluğu ve AMP sayfalara aramalarda öncelik tanınabileceğinie dahit imalarda bulunmuştur. Nitekim bazı web sitelerinin arama sonuçlarındaki verilerinde olumlu yönde artışlar olduğunu ve daha faydalı dönüşümler aldıklarını belirtmişlerdir.

Ayrıca Wordpress alt yapısını kullanan web sitelerinde bir takım eklentiler ile çok kolay bir şekilde AMP uyumlu sayfalar etkin hale getirilebilir.



Faydalanılan Kaynaklar: https://goo.gl/iPphCK
/ https://goo.gl/CC4Ykp





12- Sosyal medyada sitemin linkini paylaşıp bir kaç saat sonra kaldırsam sitem için bir zararı olur mu


İnternet üzerinde bu tür soruya cevap olacak nitelikte bilgi yada belgeye rastlamadım. Kişisel görüşüm bir zararı olmayacağı kesindir fakat bir yarar beklemekte gereksiz olacaktır.



Dalgamabak WebdeSiz
WebdeSiz bejanderman Dalgamabak

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

barisduman barisduman WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek serbest
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad B** D**
  • Mesajlar 228
  • Beğeniler 78 / 22
  • Ticaret 1, (%100)
pes diyorum emeğinize elinize kolunuza sağlık!!
cihaneken

kişi bu mesajı beğendi.

ynsemreynr ynsemreynr Kimlik Onayı Bekliyor Kimlik Onayı
  • Üyelik 26.12.2017
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad Y** Y**
  • Mesajlar 4
  • Beğeniler 2 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Bu çok faydalı içerik için ellerinize sağlık...
cihaneken

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al