Meraba arkadaşlar. Heybeliada ile ilgili bir rehber sitesi yapmayı planlıyorum. Geçtiğimiz yaz projeye başladım ama yetişmeyince gelecek yaza erteledim. Şimdide biran önce yapıp kayıtları gireyim diyorum.
Wordpress veya herhangi bir script falan kullanmıyorum, asp.net ile sıfırdan yapıyorum siteyi. Yanlız şöyle bir sıkıntım var. Google'la aram pek iyi değil. Kişisel web sayfam olsun, yaptığım ufak çaplı siteler olsun ne kadar site yaptıysam kendimi tatmin edicek bir hite olaşamıyorum. Bu sitede okuyorum bazen 1 ay önce açtım günlük yok şu kadar k hitim var diyolar. Bu yeni oluşturacağım proje için nasıl bir proje izlemeliyim acaba? Rehber sitesi olacağı için sürekli kayıt girilmiyecek siteye, işte mekanlar, aktiviteler falan. Yanlızca "heybeliada" kelimesi üzerine yoğunlaşmak istiyorum. Yazın sorguladığımda aylık 110bin kez arandığını görmüştüm. Bu kelimede üst sıralarda ise; adalar belediyesinin heybeliada tanıtımı sayfası, wikipedia, ekşi sözlük, ibb sitesi var.
Acaba bu siteleri geride bırakıp 1. sıraya yükselme şansım nedir? Nasıl bir yol izlemeliyim? Dediğim gibi yer küçük olduğu için fazla kayıt girilecek birşey yok. Ve siteyi ne zaman bitirip yayına sokupda kayıtları girmeliyim, yaza seo açısından hazır olması için? Şimdiden teşekkür ederim...