Merhabalar. Geçtiğimiz yıl içerisinde ban yiyen adsense hesabımdan dolayı mecburi olarak eski kanalımı kullanmaktan vaz geçtim. Yeni bir kanal açarak devam etmektense, hali hazırda var olan bir kanalı devraldım.

Eski kanalımda büyük ilgi görmüş bir kaç videoyu tekrardan devralmış olduğum yeni kanalıma yükledim. Şöyle bir durum vukuğ buldu, ben eski kanalımı kapatıp, bir başka kanalı devralana kadar geçen 1 haftalık süreçte, kanal bulamayacağımı düşündüğümden dolayı sıfırdan yeni bir kanal açmıştım ancak daha sonradan devralabileceğim yeni bir kanal bulmam sebebiyle 3-4 günlük yeni kanalımı da silmiştim.

Ban yiyen kanalımda ilgi görmüş olan videoları, yeni açtığım kanala yüklediğimde en azından 3-4 günlük kısa süre içerisinde 200-300 izlenmelere ulaşmıştı, ancak daha sonra devralmış olduğum kanala da videoları tekrardan yüklediğimde o kadar da ilgi görmedi.

Yani garibime giden hususta şu, yeni açmış olduğum 3-4 günlük youtube kanalına aynı videoları yükledim kısa süre içerisinde daha çok ilgi gördü videolar, 2-3 gün sonra devraldığım kanala videoları yükledim ancak videolar o kadar ilgi görmedi.

Biraz daha özetlemek gerekirse. Yeni açtığım 3-4 günlük olan bir kanalın algoritmada ki yeri, devraldığım 4 yıllık kanala göre daha iyi oldu. Devraldığım kanaldaki videolar o kadarda öne çıkmıyor halbuki aynı videoları yükledim.

Bunun sebebi nedir ve bu sorunu nasıl çözebilirim?