-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
WordPress Dev.
-
-
Ad Soyad
Y** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba, iş yapacağımdan değil de işte, insan merak ediyor.
1.Youtube'daki yasal hak, telif hakkı uyarıları neye göre geliyor. Ben bir videoyu ilk yükleyensem o videoya reklam koyma hakkı benim mi oluyor ? Yani saçma sapan bir videoyu bile ilk yükleyen olsam telifibende mi oluyor?
2. Ortalıkta dolaşan komik videoları vs toplayıp başına intro ekledik diyelim. Bunlara reklam koyulabiliyormu? Bunlarda da yasal itiraz gelecekmi bana telif hakkı vs ? (heryerde var bu videolar. örneğin: huloğğ diyen teyze vs.)
3. Youtube'da heryerde olan videoları birleştirip 10 dakikalık videolar vs yaparak para kazanmak mümkün mü?
Teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Ne videosu yüklersen yükle video tamamen sana ait olmadık sürece sana ait değildir ve telif hakları sana ait değildir.
Youtube bütün videoları yükledikten sonra tarama yapar ve eşleşen veya dünya engeli vs. verir.Kısacası öyle ben video atayım para kazanayım olmuyor.Çok güçlü bir sistemi var başkasının videosonu hele ki dizi,çizgi film,ünlü videolar`da direk engel verir.Bu telif haklarına itiraz ederseniz karşı firma size dava bile açabilir.Ama youtube`de olmayan videolarda var tek tük onları yüklerseniz sıkıntı olmaz.
1 kişi bu mesajı beğendi.