Merhaba arkadaşlar Türkiye'de Youtube kanalı olanların en çok şikayet ettiği konu reklam gösterimlerinden gelen paranın çok az olduğu. Geçenlerde Afgan Rasulov'un cpm arttırarak nasıl yüksek paralar kazanılacağına dair videosunu izlemiştim orada Youtube'un en çok hangi kelimelerde yüksek paralar kazandırdığını paylaştı. En çok para kazandıran kelimeler forex, banka, hayvanlar gibi kelimelerdi. Videonuz her ne kadar çok izlense de eğer kelimenin reklam veren kişisi o reklama düşük ücret ödüyorsa sizde az kazanıyorsunuz. Bu sebepten dolayı da pek çok youtube kanalı izlenmesi çok olsa da az paralar kazanıyor. Ancak bu kelimelerde eğer iyi bir izlenme ve tıklama alırsanız düşük para veren reklamlardan 10 kat daha az izlenseniz bile daha çok kazanıyorsunuz.

Çoğu kişi Youtube'dan para kazanmak istiyor. Bu kelimeler sadece 100 gösterim ücreti 10 liranın üzerinde tıklamalardan gelen ücret de oldukça fazla. Videoda kendi kanalından gösterdiği üzere 1000 gösterim başına 18 lira filan kazanıyordu. Adwordste ise forex kelimesinin kazandırdığı ücret 40 lira olarak geçiyor. Tabi ki videolarınızla alakasız ise bu kelimeleri girmeyin yoksa spam yiyip kanalınız kapatılabilir. Eğer haber kanalınız varsa forex haberleri ile ilgili videoları arada paylaşabilirsiniz ya da oyun videosu çekiyorsanız banka soygunu konulu bir oyunu çekip attıktan sonra bu etiketleri girebilirsiniz. Para kazanmak isteyenler için güzel bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.