”Bu konuyu hiç bir yerde bulamazsınız ve göremezsiniz!” Şaka şaka, bu konuyu her yerde görebilirsiniz ama bu konu içerisinde yer alan taktikleri hiç bir yerde göremezsiniz. Bugün sana farklı şekilde bakış açıları ile Youtube’dan nasıl doğru yoldan para kazanılır? bunu anlatmaya çalışacağım. Youtube’un kendisine göre bir havası, kendisine göre bir ortamı var hatta o da biraz da olsa sosyal medya uygulamalarından bir tanesi diyebilirim. Herneyse gel seninle beraber Youtube’un keşifine çıkalım! İşte sana yeni konum; ”Youtube‘dan para kazanma yöntemleri”
Yukarıda dediğim gibi arkadaşım, Youtube ayrı bir dünya ve içerisinde hiç hayal edemeyeceğin kadar video var. Kimisi takipçilerine videolar gönderiyor, kimisi de öylesine boş boş videolar yüklüyor veya bazıları da depolama alanı olarak kullanıyor. Siz bunların hepsini boşveriyorsunuz çünkü bu konuyu okuyorsanız tek derdiniz ”para” kazanmaktır. Nerden bildim? ”Para herkese lazım. Bana, sana, ona, buna derken paranın gücünü ve mütevellettesini görüyorsun değil mi?”. Herneyse ben konunun dışına çıkmıyım sana düzgün bir şekilde bu olayların hepsini açıklamaya çalışayım.
Youtube’dan para kazanma nasıl oluyor?
Youtube’dan para kazanmanın 2 adet yolu var. Bunlardan bir tanesi; ”Normal Youtube üzerinden para kazanmak yani Adsense yardımıyla para kazanmak diğeriyse Quiz sitelerine katılarak para kazanmaktır.” Ben sana bugün Quiz kanalları anlatmayacağım direk Adsense yardımıyla youtube’dan para nasıl kazanılır? Bunun hakkında detaylı bir bilgi vereceğim.
Öncelikle Youtube’dan para kazanmak istiyorsanız elinizde Adsense hesabı bulunması gerekiyor. Adsense’İn alımı ise şu devirde gerçekten zor. Bunun haricinde bildiğiniz gibi içerisi video dolu olan bir kanala ihtiyacınız var. Bu kanal sayesinde ve içerisinde bulunan videolarınız sayesinde Adsense yardımıyla para kazanıyorsunuz. Videolarınızı kaç kişi görüntülediyse, kaç kişi reklamlara tıkladıysa o kadar fazla para kazanırsınız.
Bunun haricinde Youtube‘da yine internet sitelerinde olduğu gibi tık başı kazanç düşük. Eskiden beri gelen bir teori yani efsane söz var; ”Youtube, 1 milyon izlenmeye 5 bin ₺ veriyor.” Bu söz ne kadar doğru bilmiyorum yani hiç 1 milyon tane izlenen videom olmadığı için ne kadar verdiğini bilmiyorum fakat ortalama olarak bu kadar fiyat verdiğini tahmin edebiliyorum. 1 milyon izlenme içinse yapacağınız tek şey; ”Video kanalınıza özgün videolar oluşturup yüklemektir.”
Kaynak: https://alihandro.com/youtubedan-nasil-para-kazanilir