Merhabalar. Bir youtube kanalım vardı ve geçtiğimiz yıl adsense hesabımın ban yemesi ile birlikte youtube kanalımın da para kazanması kapandığından işe yaramaz hale geldi. Bu sebeple geçtiğimiz haftalarda ekip üyelerimin birisinden 1.180 civarı abonesi olan bir kanal devraldım ve şu sıralar 1.215 küsür abonesi bulunmakta kanalın.
Kanal da bot abone olmadığını tamamen organik şekilde abone ve görüntülenme kazandığını söyledi. Kanal 1.000 abone ve 4.000 saat barajını da geçtiğinden dolayı para kazanma başvurusunu yaptığını ancak 4-5 aydır başvurunun neticelenmesini beklediğini belirtmişti. YouTube kanalını bana devrederken, kanalda yüklü olan tüm videoları silmişti dolayısıyla 4.000 saat izlenme de silindiğinden kanal tekrardan 4.00 saat barajına düştü.
Kanalı bana devrederken, 20-30 küsür video yüklüydü ve çok istikrarlı içerikler üretilmemişti, videoların konseptleri oyun kategorisiydi. Dediğim gibi 1.180 küsür abone 288.686 B görüntülenme vardı kanalda. Ancak az önce istatistik tablosuna bakasım geldi ve biraz işkillendiğim den ötürü size danışmak istedim.
Aşağıda görselini de görüyorsunuz. Kanala gelen abone sayılarını ömür boyu ve günlük olarak istatistiğe döktüm.
18 Şubatta 355 abone
2 Ağustosta 29 abone
3 ağustosta 157 abone
4 ağustos 221 abone
gibi durumlar var ve bu durum beni biraz endişeye sevk etti. Sizce bot satın alma işlemi uygulanmış mı?
Ayrıca gerçekten pk açılması adına başvuru yapıldığının ancak kanalın bana devri gerçekleşirken videoların silinmesiyle birlikte başvurunun tekrar 4.000 saat barajına düştüğünün kanıtını da 2. ve 3. paylaşacak olduğum görselde rahatça görebileceksiniz.
Şimdi size sormak istediğim soruların özeti şu şekilde, yardım edebilirseniz çok müteşekkir olurum.
1. Abone satın alınmış mı?
2. Abone satın alınmışsa, ben organik şekilde 4.000 saat barajını geçtiğim taktirde pk başvurusunda bana problem yaşatır mı?
3. Önerileriniz nedir?