Merhaba arkadaşlar.

İnternet sitemdeki adsense hesabımı youtube kanalım ile ilişkilendirmek istiyorum. Bunun için 'para kazanma' yı aktifleştirmek gerekiyormuş. Ben 2 ay önce para kazanmanın yanına bulunan 'Youtube İş Ortaklığına Başvur' seçeneği ile bir form doldurmuştum. Reddedildi. Sebep ise görüntüleme sayısı imiş. Neyse.

Şu an para kazanma sekmesinde tekrar başvuru yapmaya kalkınca şu uyarıyı veriyor.

Bu özellik şu an ülkenizde kullanılamıyor.

İnternette araştırma yaptığımda ise adsense türkiye yi desteklemiyormuş zaten ve Youtube/İçerik Oluşturucusu Stüdyosu/Kanal/Gelişmiş yönergelerinden ülkeyi değiştirmek gerekiyormuş. Bu doğru mudur ?

Ülkeyi değiştirince de hakkaten Para Kazanma seçeneğinin yanında 'etkinleştir' diye bir seçenek çıktı. Fakat bu yaptığım şey doğru mu emin olamadım. Kanala ya da adsense hesabıma kalıcı bir zarar vermek istemiyorum.

Bu ülke seçeneğini değiştirmek neyi değiştiriyor ? Sadece bir formalite midir acaba ? TL olarak mı para kazanacağım örneğin ? Kafamda deli sorular. Bu konuda beni bilgilendirebilecek bilgili arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Bir ekleme daha yapayım. Youtube da bir telif sorunu oldu diyelim ve youtube kanalımız kapandı. Site üzerinde etkinleştirdiğimiz ve youtube ile senkronize ettiğimiz adsense hesabımız da kapanır mı bu durumda ? Yoksa zaten site aracılığıyla almıştık adsense i ve siteye kullanmaya devam mı ederiz ?

Teşekkürler.