YouTube masaüstü başlangıç sayfasında bazı büyük değişiklikler yapmaya başladı. En büyük değişiklik, kelimenin birçok şeyin daha büyük gösterilmesi oldu. YouTube, sitesinin ana sayfasına daha büyük görseller getirerek küçük resimleri ön plana çıkartmayı hedefliyor. Bunun için ana sayfada yer alan ögelerde bazı içerik satırlarının kaldırıldığını görebilirsiniz.



Ayrıca, artık tıklamadan önce küçük resmin üzerine geldiğiniz zaman videoyla ilgili daha yüksek kalitede kesitler görebileceksiniz. Buna ek olarak, video başlıkları daha uzun olacak. Böylece tam olarak tıkladığınız şeyi okuma fırsatı elde edebileceksiniz. YouTube ayrıca, ana sayfadaki her videonun yanına kanalın simgesini ekleme yoluna gitmiş durumda. Böylece artık videonun arkasındaki kişiyi daha net görebileceksiniz.



Daha büyük küçük resimlerle, YouTube video önerilerini merkeze almış durumdadır. Bunun için önerilen videoların miktarını yükseltme yoluna gitmiştir. YouTube ayrıca yaptığı yeni güncellemeyle birlikte, masaüstü kullanıcıların bazı kanallardan gelen önerileri yok sayabilmesinin yolunu açtı. YouTube'un önerileri için çalışan algoritmanın sıkıntılı bir geçmişinin olduğunu söylemek mümkün. Bu nedenle öneriler arasında yer alabilecek kanalları belirlemek yeni gelen güncellemeler arasındaki en önemli gelişme olarak göze çarpmaktadır.

Kullanıcılar her küçük resmin altında yer alan üç noktalı menüye tıkladıktan sonra "Kanalı önerme" seçeneğini seçmeleri durumunda artık o kanaldan gelen videolar öneriler kısmında yer almayacak. Ancak bu kanalın videolarını aramada, kanal sayfasında ve trendlerde görmeye devam edebileceksiniz. YouTube bu yılın başlarında mobil platform için benzer bir özellik getirmişti.