wmaraci reklam

Şimdiye Kadar En Çok Hasılat Elde Eden NFT'ler

Özellikle son günlerde adını sıkça duyduğumuz Non-Fungible Tokens (NFT) bir nevi token olarak geçiyorlar. Türkçesi Yeri Doldurulamaz Tokenler olarak geçen NFT’ler, adından da anlaşılacağı üzere dijital dünyadaki varlığını sürdüren bir çeşit tokenler. Temelinde blockchain teknolojisi kullanan NFT’ler, aslında insanların eşi benzeri olmayan şeyleri satın almalarına olanak tanıyan bir dijital işlemdir. Zira Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’in 2,5 milyon dolara satılan ilk Tweet’i de bir NFT’dir ve eşsiz bir dijital koleksiyon parçasıdır. Online oyunlarda satılan ve skin denilen kostüm ve kozmetik parçaları da aslında birer NFT’dir.

Dünyada En Çok Hasılat Elde Eden NFT'ler

NFT’ler, dijitalleşen günümüzün en büyük gelir kapılarından birisi. Zira öyle ki dünya genelinde NFT’den onlarca milyon dolar kazanmak mümkün. Şu zamana kadar kim NFT’den ne satarak ne kadar kazanmış gelin beraber bir göz atalım.

Bitcoin Dolar Fiyatındaki Değişimler
İlginizi Çekebilir!

Bitcoin Dolar Fiyatındaki Değişimler

Güncel olarak dolar bazında BTC 27.085.60’tir. Bilindiği üzere her kripto para birimi gibi farklı etmenlere göre anlık olarak değişiklik gösterebilmektedir. Bu bakımdan gerek BTC gerekse Ethereum, Dogecoin veya farklı bir altcoinin f...

The Merge

Dünyadaki en pahalı NFT olarak kabul edilen ve Murat Pak adlı bir Türk tarafından oluşturulan The Merge NFT’si, tam 91 milyon 800 bin dolar hasılat elde etti. Yaklaşık 30 bin kişi tarafından satın alınan The Merge, NFT piyasasında en çok hasılat elde eden NFT olarak kabul ediliyor.

Beeple Collection_Every Day: The First Five Thousand Days

Listenin ikinci sırasında yer alan Beeple Collection_Every Day: The First Five Thousand Days adlı NFT, Winkelmann’ın 5 bin günde oluşturduğu eserleri tek eser haline getirmiş bir NFT. Zira bu eser bir koleksiyoner tarafından 69 milyon 346 bin 250 dolara satın alındı.

Clock

The Merge’nin yapımcısı Murat Pak ve Wikileaks kurucusu Julian Assange tarafından oluşturulan Clock adlı NFT, Wikileaks’in kurucusunun hapiste geçirdiği günleri simgeliyor. NFT piyasasının en sansasyonel eserlerinden birisi olan Clock, 52 milyon 740 bin dolara satıldı. Sansasyonel olmasının sebebi ise Pak ve Assange ikilisinin bu eserden elde ettikleri paranın büyük çoğunu Assenge’nin savunması için ve ifade özgürlüğünü savunan kuruluşlara bağışlamasından kaynaklanıyor.

Human One

Yine ünlü NFT sanatçısı Beeple tarafından oluşturulan Human One, üç boyutlu bir NFT olmasıyla öne çıkıyor. Farklı giysiler ve ortamlara adapte olan insanı anlatan Human One, geçtiğimiz günlerde 28 milyon 985 bin dolara satıldı.

CryptoPunk #5822

Birçok NFT severin takip ettiği ünlü CryptoPunk NFT koleksiyonunun 5822’inci eseri olan bu eser, bandana takan bir uzaylıyı simgeleyen bu parça ise 23 milyon 700 bin dolara alıcı buldu.

CryptoPunk #7523

Yine CryptoPunk koleksiyonunun bir eseri olan CryptoPunk #7523, adından da anlaşılacağı üzere koleksiyonun 7523’üncü eseri. Yine bir uzaylıya odaklanan bu eser, uzaylının maske takmasıyla COVID 19 pandemisine bir atıfta bulunuyor. Eser bir işadamı tarafından 11 milyon 800 bin dolara satın alındı.

CryptoPunk #4156

NFT piyasasını altüst eden CryptoPunk koleksiyonunun 4156’ıncı eseri olan bu parça, bandana takan maymunu simgeliyor. ’24 Monkey’ yani 24 maymun adı verilen bu eser ise 10 milyon 260 bin dolara alıcı buldu.

CryptoPunk #7804

CryptoPunk koleksiyonunun 7804’üncü parçası ise yine bandana takan bir uzaylıya odaklanıyor. Fakat bu uzaylı NFT’sinin farkı toplam 9 parçadan oluşuyor olması. 9 parçasında da uzaylı bulunan bu eserde uzaylılar şapka takıyor, pipo içiyor, güneş gözlüğü takıyor. Parça ilk olarak 7 milyon 580 bin dolara satılsa da toplam 3 kere el değiştirdi. Eser şu anki sahibi tarafından 126 milyon 190 bin dolara satışa çıkartılmış durumda.

CryptoPunk #3100

Koleksiyonun 3100’üncü eserinde ise sanatçı yine bir uzaylıyı resmetmiş. Fakat bu defa bu uzaylı bandana ve güneş gözlüğü takmış ve ruj sürmüş olarak karşımıza çıkıyor. Eser 7 milyon 570 bin dolara satıldı.

Right-Click and Save as Guy

Bir diğer ünlü NFT sanatçısı XCopy tarafından tasarlanan Right-Click and Save as Guy NFT’si, ten rengi yeşil olan, güneş gözlüğü takan ve başında kapşonu bulunan bir kadını yansıtıyor. Bu eser ise ünlü rapçi Snoop Dogg tarafından 7 milyon 90 bin dolara satın alındı.

Ringers

Art Blocks tarafından tasarlanan Ringers NFT’si normalde 99 bin parçadan oluşan bir koleksiyonun ürünü. Fakat Ringers, koleksiyonun 109 numaralı parçası olarak tek başına 6 milyon 930 bin dolara satıldı.

CryptoPunk #8857

Karşımıza yine çıkan CryptoPunk’ın 8857’inci eserinde ise bu sefer karşımıza bir zombi çıkıyor. 3 boyutlu bir gözlük takan bu zombi NFT’si, 6 milyon 630 bin dolara satıldı.

Crossroad

Yine Beeple’ın bir eseri olan Crossroad NFT’si, eski ABD Başkanı Donald Trump’ı hedef alıyor. Trump’ı resmeden bu NFT, ayrıca Trump’a gerçekte söylenmiş hakaret ve küfür dolu mesajlara da yer vermiş. Bu NFT’nin bir diğer özelliği ise henüz bitmemiş olması. Her ne kadar Beeple bu eseri 6 milyon 600 bin dolara satmış olsa da bu eserin Trump’ın tekrar başkan seçilmesi durumunda bitireceğini açıkladı.

Ocean Front

Yine Beeple’nin bir sanat eseri olan Ocean Front, dünyanın ortak sorunu olan küresel ısınmaya dikkat çekmek için tasarlanmış bir NFT. Denizin ortasında üstüste duran konteynırları resmeden bu NFT’de konteynırların üzerinde bir ağaç ve büyük bir mantar yer alıyor. Beeple bu eseri satışa açık arttırma olarak çıkardı ve küresel ısınmayla mücadele derneği olan Open Earth Foundation isimli derneğe en çok bağışı yapana bu eserini verdi. Eser, 6 milyon dolarlık bağış karşılığında satıldı.

CryptoPunk #5217

Yukarıda bahsettiğim 24 maymun isimli koleksiyonun bir parçası olan bu NFT, yine bir maymunu resmediyor fakat bu defa maymun şapka ve altın kolye takıyor. NFT 5 milyon 440 bin dolara alıcı buldu.

World Wide Web The Source Code

World Wide Web yani bildiğimiz WWW’ünün mucidi olan Tim Berners-Lee tarafından üretilen bu NFT, WWW’ünün ilk yazılan kaynak kod satırını içeriyor. Her ne kadar Berners-Lee kaynak kodun ilk hali olduğu ve hatalar içerdiğini söylese de bu eser 5 milyon 430 bin dolara alıcı buldu.

CrpytoPunk #7252

Bu eseriyle de uzaylı koleksiyonuna devam eden CryptoPunk, bu sefer uzaylıyı karşımıza saçı olan, gözü olan, sakalı olan ve altın küpe takan birisi olarak çıkarıyor. Eser 5 milyon 330 bin dolara satıldı.

A Coin for the Free Man

Yine İngiliz sanatçı XCopy tarafından tasarlanan A Coin for the Free Man NFT’sinin en önemli özelliği tamamen gizemli bir eser olması. Sadece alan kişinin göreceğini söyleyen XCopy, esere gizem katarak daha da değerlenmesini sağladı. Eser 5 milyon 300 bin dolara satıldı. NFT’nin içeriği sadece satın alan ve XCopy tarafından biliniyor.

Stay Free

Eski Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) çalışanı olan ve gizli belgeleri ifşalayarak internette paylaşan Edward Snowden tarafından tasarlanan Stay Free adlı NFT, Snowden’in mahkeme kararının dijitalleşmiş versiyonu. Bu NFT, Basın Özgürlüğü Vakfı’na yapılan 5 milyon 270 bin dolarlık bağış karşılığında satıldı.

CryptoPunk #2338

CryptoPunk adlı koleksiyonun tasarımcılarından olan Matt Hall ve John Watkinson tarafından tasarlanan bu eser, onu tasarlayan sanatçıları resmediyor. Kendilerinin dijital versiyonlarını oluşturan Hall ve Watkinson ikilisi, bu eseri 4 milyon 400 bin dolara satmayı başardılar.

First Tweet

Sosyal medya platformu Twitter’ın kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey tarafından satışa konulan bu NFT, Dorsey’in attığı ilk Twiti resmediyor. Jack Dorsey’in ilk attığı bu Tweet, 2 milyon 900 bin dolara satıldı.

Rick and Morty Collection

Adından da anlaşılacağı üzere ünlü anime dizisi Rick and Morty’nin görsellerinden oluşan bu NFT, yine dizinin yazarlarından Justin Roiland tarafından tasarlandı. Bu eser 2 milyon dolara satıldı. Elde edilen gelir ise dizi adına Los Angeles’taki evsizlere harcandı.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.75 / 5 (4 değerlendirme)

4 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al