wmaraci reklam

Rüya Tabirleri - Ruyatabirleri.blog

ruyatabirleri.blog Hakkında

Rüya Tabirleri


İslami Rüya tabirleri ile ayrıntılı ve doğru yorumları okuyun. Dini ve ilmi kaynaklardan gerçek alimlerin rüya tabiri yorumlarını sizlere sunuyoruz. İslami Rüya Tabirleri ve Rüya yorumları Hakkında bilinmesi gerekenler. Kenzul Menam (Rüya hazinesi) ilmi ile Dini Rüya Tabirleri nasıl yapılır? Rüyalar ve Rüyada gördükleriniz hakkında öğrenmek istediğiniz tüm soruların yanıtlarını, ünlü rüya yorumları yapan Âlimlerden öğrenin. İslam Aleminin büyük rüya tabirleri ve yorumları yapan İmam Abdülgani Nablusi Hz. - İmamı Caferi-i Sağdık Hz. - İmamı gazali Hz. - İbn-i Sirin Hz.’nin Çok eski, Arapça ve Osmanlıca kitap ve eserlerinden büyük araştırmalar sonucu derlediğimiz, rüya yorumlarını ve rüyalarınızın anlamlarını öğrenip kolayca istifade etmeniz için, Türkiye'nin en iyi İslami rüya tabirleri sözlüğü hazırlanarak, İslami rüya yorumları farkıyla hizmetinize sunulmuştur.

Kuranda Rüyanın yeri


En çok tercih edilen rüya tabirleri sitesi olarak sizlere Kur’an da rüyanın yeri ile alakalı bilgiler paylaşıyor, en doğru bilgilere hızlı bir şekilde ulaşabilmenizi sağlıyoruz.

Rüya kelimesi Kur’an’da altı yerde geçmektedir. Bunların dördünde “rüya” anlamında “er-ru’ya” şeklinde, birinde “benim rüyam” anlamında “ru’yayı”, diğerinde ise “senin rüyan” anlamında “ru’yake” şeklinde yer almaktadır. Kuran’da ayrıca yine rüya anlamında ahlam kelimesi de kullanıldığı bilinmektedir. Ahlam kelimesi Kur’an’da üç kez geçiyor ve bu yerlerin ikisinde rüya anlamındadır. Rüya ile ilişkili olarak Kuran’da zikri geçen bir kelime de “menam”dır.

Esas itibariyle uyku yeri, göz gibi anlamlara gelen kelime, Kur’an’da iki yerde rüya anlamında kullanılmıştır. Kelimenin rüya anlamında kullanıldığını İbrahim’in gördüğü rüyanın anlatıldığı Kur’an’ın 37. suresi olan Saffat suresindeki kullanımdan anlıyoruz. Adı geçen suresinin 102 ayetinde İbrahim’e, oğlunu rüyasında kesilmesinin emredildiği anlatılırken “menam” kelimesi kullanılmış, aynı surenin 105. ayetinde ise, bunun için “ru’ya” kelimesi kullanılmıştır. Bundan anlaşılıyor ki aynı olayı anlatmak üzere kullanılan “menam” ve “ru’ya” kelimeleriyle aynı şey kastedilmiştir.

Kur’an’da başta Hz. İbrahim olmak üzere Hz. Yusuf, Hz. Muhammed ve diğer bazı peygamberlerin gördükleri rüyalardan bahsedilmektedir. Söz gelişi Hz. İbrahim, rüyasında oğlu İsmail’i boğazladığını; Hz. Yusuf, rüyasında on bir yıldız, güneş ve ayın kendisine secde ettiğini ve Hz. Muhammed de, rüyasında Mekke’yi fethettiğini görmüştür.

Peygamber olmayan bazı insanların rüyaları da Kur’an’da yer almaktadır. Hz. Yusuf ile birlikte hapiste bulunan arkadaşlarının rüyaları bu bağlamda zikredilebilir. İslam anlayışına göre Hz. Muhammed’e vahiy ilk olarak rüya şeklinde gelmeye başlamış ve her gördüğü rüya, ertesi gün aynen gerçekleşmiştir. Bu yüzden de rüya, peygamberliğin bir cüzü olarak değerlendirilir. Ayrıca İslam dininin en önemli sembollerinden biri olan ve günde beş kez minarelerden okunan ezan da, Hz. Muhammed’in bazı arkadaşlarının gördüğü rüya ile sabit olmuştur.

Web site adresi: ruyatabirleri.blog

Site Analizleri

  • google
    Google Indexi -

  • alexa
    Alexa Dünya Sırası -

  • alexa
    Alexa Ülke Sırası -

  • alexa
    Alexa Backlink -

  • yandex
    Yandex Indexi -

  • location
    Site Lokasyonu -

ruyatabirleri.blog Detaylar

  1. Başlık-
  2. Açıklama-
  3. Kelimeler-
  4. Eklenme Tarihi
  5. Görüntülenme Sayısı809

Site Hakkında Yorumlar

      Siteye Puan Verin:
      Site Ayarları
      • Tema Seçeneği
      • Site Sesleri
      • Bildirimler
      • Özel Mesaj Al