wmaraci reklam

Üni Yardım - Üniversite Yardım Platformu

uniyardim.com Hakkında

Her yıl 3 milyon öğrenci Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) giriyor. 12. sınıf lise öğrencileri ve mezun öğrenciler, hayallerindeki üniversiteyi kazanmak için bir yıl boyunca sınava hazırlanıyor. Peki, öğrenciler sınava hazırlanırken her şeyi doğru yapıyor mu? Hangi kaynakları çözmeliler? Hangi konulara çalışmalılar? En ideal YKS çalışma programı nedir?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), ÖSYM tarafından her yıl yapılan bir merkezi sınavdır. YKS; Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç farklı oturumdan oluşur.

İki yıllık ön lisans bölümleri için yalnızca TYT, dört yıllık lisans bölümleri için TYT ve AYT, dört yıllık dil bölümleri için TYT ve YDT oturumlarına girmek yeterlidir. Öğrenci dilerse üç oturuma da girebilir. Dilerse yalnızca TYT oturumuna girer. Ancak TYT oturumu her öğrencinin zorunlu olarak girmesi gereken oturumdur.

Temel Yeterlilik Testi, sınav haftasında cumartesi günü saat 10.00’da yapılır. Adaylara 135 dakika yani 2 saat 15 dakika süre verilir. Bu süre boyunca 40 Türkçe, 40 Matematik, 20 Sosyal, 20 Fen sorusu olmak üzere toplamda 120 soru çözmeleri istenir.

Alan Yeterlilik Testi, sınav haftasında pazar günü saat 10.00’da yapılır. Adaylara 180 dakika yani 3 saat süre verilir. Bu süre boyunca 40 Edebiyat – Sosyal 1, 40 Matematik, 40 Fen Bilimleri, 40 Sosyal 2 sorusu olmak üzere toplamda 160 soru çözmeleri istenir. Adaylar bu oturumda yalnızca kendi puan türü ile ilgili olan soruları çözmeleri yeterlidir. Örneğin, eşit ağırlık öğrencisi Matematik ve Edebiyat – Sosyal 1 testlerini çözmelidir. Fen testi eşit ağırlık öğrencisinin EA puanını etkilemez.

Yabancı Dil Testi ise AYT oturumunun ardından saat 15.00’te başlar. Adaylara sınav başvurusu yaparken seçtikleri yabancı dil hakkında 80 soru sorulur. Yalnızca DİL puanına etki eder.

TYT Konuları nelerdir?

Üniversite adayları sınavlara hazırlanırken hangi konulardan sorumlu olduğunu bilmek ister. YÖK ve ÖSYM iş birliği ile yapılan YKS sınavında konular önceden bellidir. 12. sınıf öğrencisinin lise eğitimi boyunca sorumlu olduğu tüm konulardan adaylar sorumludur. Milli Eğitim Bakanlığı güncel müfredatındaki 9 ve 10. sınıf konuları TYT konularını oluşturmaktadır. Üni Yardım tarafından hazırlanan TYT Konuları tablosuna ulaşmak için uniyardim.com adresini ziyaret edin.

AYT Konuları nelerdir?

Dört yıllık bir üniversiteye gitmek isteyen öğrenciler, Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumuna girmek zorundadırlar. Ancak hangi konulardan sorumlu olduklarını bilmek isterler. AYT oturumunda her puan türü için ayrı derslerden sorumlu olunur. Sayısal puanını yükseltmek isteyen bir kişi Edebiyat çözmek zorunda değildir. Bu nedenle tüm testler çözülmek zorunda değildir. Üni Yardım tarafından hazırlanan AYT Konuları ve Soru Dağılımları öğrencinin bilmesi gereken bir şeydir. Çünkü, sorumlu olduğu konuları bilmek öğrenciyi vakit kaybetmeden çalışmaya teşvik eder.

Sınava nasıl hazırlanmalıyım?

YKS sınavına hazırlanırken planlı ve programlı olmalısınız. Çalışma programı hazırlamadan başarı beklemek biraz hayaldir. Çünkü başarılı bir öğrencinin kaynağı plandır. Kendinize özel ve uygun bir şekilde hazırladığınız günlük, haftalık ya da aylık çalışma programı size hem konuları zamanında bitirmeniz için hem de daha kısa sürede daha çok yol kat etmeniz için büyük bir fayda sağlayacaktır. Çalışma programı hazırlayarak en kolay yoldan başarıya ulaşabilirsiniz.

Hangi kitaplar çözülmelidir?

Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin büyük bir çoğunluğu hangi kitapları çözeceğini bilmemektedir. Çünkü piyasada onlarca ve yüzlerce kitap bulunur. Her bir kitap kendini ön plana attığı için adaylar, karar vermekte zorlanır. Bu nedenle bir tavsiye ister. TYT Kitap Önerileri arayarak daha önceki yıllarda YKS sınavına girenlerden ve öğretmenlerin öneri isterler.

Günde kaç soru çözmeliyiz?

Bir öğrenci, sınava hazırlanırken günde kaç soru çözmesi gerektiğine kendisi karar vermelidir. Eğer bir konuyu kolay bir şekilde anlıyorsa o konudan daha az soru çözerek yeni konulara geçmesi daha doğru olur. Ancak konuyu tam olarak öğrenememiş ise elinden geldiğince pratik yaparak konunun her bir detayını bilmesi gerekir. Çünkü ÖSYM’nin ne zaman nereden soracağını kimse bilemez. Birkaç basit bilgi eksiği yüzünden sınavda soru kaçırmayı kimse istemez. Bu sebepten ötürü her bir konuyu hakkıyla öğrendiğinizi düşünene kadar soru çözmeye devam etmelisiniz.

Web site adresi: uniyardim.com

Site Analizleri

  • google
    Google Indexi -

  • alexa
    Alexa Dünya Sırası -

  • alexa
    Alexa Ülke Sırası -

  • alexa
    Alexa Backlink -

  • yandex
    Yandex Indexi -

  • location
    Site Lokasyonu -

uniyardim.com Detaylar

  1. Başlık-
  2. Açıklama-
  3. Kelimeler-
  4. Eklenme Tarihi
  5. Görüntülenme Sayısı171

Site Hakkında Yorumlar

      Siteye Puan Verin:
      Site Ayarları
      • Tema Seçeneği
      • Site Sesleri
      • Bildirimler
      • Özel Mesaj Al