babyclothes adlı üyeden alıntı

büyük firmalar diye bahsettiğiniz firmalardan daha büyük bir firmayı temsil eden biri olma ihtimalimi niçin hiç düşünmüyorsunuz?


Evet. Haydi google diyelim :) Ne olacak ?

Zaten google böyle bir şeye 1. si tenezzül etmez. 2. si müşteri memnuniyeti her zaman en yukarıdadır.

Google örneğinin fazla hardcore olduğunun farkındayım ama ne demek istediğimi daha iyi anlatabilmek adına kullanmak istedim.

Elbette firmaların da haksız bir şekilde karalanması önlenmeli. Bu ayrı bir konu. Ama 'X site kapatılsın, haydi destek olun' gibi bir söylem bana biraz canı yanmış ve sinirli birinin söylemiymiş gibi geldi.

Bu arada elbette böyle de olabilir, sonuna kadar saygı duyarım. Ama dediğim gibi, bence yapılması gereken her zaman ve ilk önce tüketicinin hakkı olmalıdır. Zaten özellikle gelişmiş ülkelerin tüketici haklarını incelediğinizde bu ülkenin hayal dahi edemeyeceği tüketici hakları olduğunu, sıradan birisinin bir dünya devinden milyonlarca dolar tazminat vs. alabildiğini görebilirsiniz.

Ayrıca kendimizi de kandırmayalım lütfen. Bu ülkedeki 'en büyük' firmaların bile insanları nasıl kandırdığı, kazıkladığı malum.

Türkiye'nin en büyük mobil firmalarından biri (zaten 3 tane var da haydi isim vermeyeyim) tabletim için aldığım internet paketine bana sormadan, bilgilendirmeden müzik paketi yüklemiş, ayda 3-4 tl mi ne. 9 ay sonra şans eseri fark ettim. Şaka mı yani bu ? Bunu yapan firma böyle bir şey yapıyorsa, hiç kusura bakmayın diğer firmalara günahım kadar güvenemem. Bu ülke de benim haklarımı doğru dürüst savunmuyorsa da elimde tek bir şey var, internet.