[QUOTE=payners]Hocam bu mesajinizda ne demek istediniz bir kaç defa okudum bişey anlamadım. Neyi savundunuz onu da anlamadım. Net bişey yazın ona göre cevap vereceğim.
https://wmaraci.com/forum/1655022-mesaj13.html[/QUOTE]
Neyi mi savundum. Yeteri kadar açık değil mi ? Tüm partiler laik demokratik ve Atatürkçü değil mi ? Bir vali nasıl anaysal olarak emredilen laikliğe demokrasiye ve Atatürkçülüğe aykırı bir uygulama yapabiliyor. Bu hükümet halktan oy alırken laik demokratik ve Atatürkçü olduğunu söyleyerek almadı mı ? Şimdi aynı halka nasıl anayasal olarak meşru bir şeyi yasaklayabiliyor. Bu yapılan tamamen söz verdikleri gibi olmadıklarını gösterir ve bu bir suçtur. Tc kanunlarına aykırı davranıyorlar. Halkın egemenliğine izin vermiyorlar. Daha açık nasıl anlatayım ya.
İslami açıdan bakarsak hem müslüman olduklarını iddia etmeleri ve belki bu yasağı koyarak islami bir haraket çizdiklerini düşünmeleri tamamen boş bir iddia. Allahın dini olan İslam ve bu dinin kutsal kitabı olan Kuran sadece namaz hac gibi emirler yada içki zina gibi yasaklarla gelmemiştir. Müslüman yani teslim olan Allaha boyun eğen kul için Kuranın tamamı alınması ve yasanması gerekn bir kitaptır. Bakın evlilik, aile, ekonom, ticaret, yiyecekler vb. aklınıza gelecek tüm konularda İslamın bir hükmü vardır. Mesela bugun devlet dese ki akşam namazının farzı 3 rekat değil de 4 rekat olacak. Ramazan hicri aylara göre değil miladi bir aya göre tutulacak. Mesela martta oruç tutulacak.
Halk ne der ? Bunun dinsizlik olduğunu dini tahrif olduğunu yanlış olduğunu falan filan söyler değil mi ?
Şimdi gelelim diğer tarafa. Devlet kasten birini öldüren kişiye ne ceza verir. Hapis. Ama İslam bu durumda öldürülen şahsa sorar. Kısas mı istersin diye. Şimdi namazı 3 rekatken 4 rekat yapmak dinsizlik yada dini tahrif oluyor da Allahın kısas hükmünü kaldırıp hapis cezası koymak neden aynı olmuyor. Aynı kitap. Aynı din. Kuranın içinde geçen iki hüküm. Biri kısas diğeri namaz. Neden namazı değiştiren namazı yasaklayan kişi yanlış yapmış oluyor da kısası kaldıran değiştiren kişi doğru yapmış oluyor.
İnsanlar işte burada uyuyor. Dini sadece vicdanlarda evlerde olan basit bir ahlak öğretisinden ibaret sanıyorlar. Namaz kılalım oruç tutalım yeter. 600 sayfa Kuran sadece namaz kılın ve oruç tutun diye mi indirildi. Mekkeli müşrikler neden Paygamberimizi taşladı. Hakaret etti. Neden yurdundan çıkardı. Namaz kılın dediği için mi ? Oysa ki o zaman namaz kılan hristiyan ve yahudiler vardı. Neden yani aklınız alıyor mu sadece vicdanlara olan bir dine bu karşı çıkılması.
İslam her şeyden önce sadece Allahın dini/kanunu/şeriatı ile yaşamayı ve kabullenmeyi emreder. Bunu kabullenen insanlara namaz ve orucu emreder.
Allah kuranda defalarca hükmetmenin kanun koymanın kendisine ait olduğunu ve asla kimsenin bu konuda O'na ortak olamayacağını söyler.
Allah şuara suresinde şöyle buyurur.
Yoksa onların, Allahın dinde izin vermediği şeyleri meşru yapan ortakları mı var ?
Ben şimdi burada bu ayetin tefsiri için bir kaç alim ismi söylerim ama tartışmaya girmek istemiyorum. Siz en iyisi Elmalılı Hamdi yazıra bakın.
Bu gün Allahın dinde izin vermediği şeyleri (içki, faiz, zina, kumar daha modern tarifle milli piyango vb. onlarca şey) insanlara şeriat (türkçe anlamı kanun) kılan devlet değil mi ?
Bir diğer ayette Allah "Her kim Allahın indirdiği ile hükmetmezse işte onlar kafirlerin ta kendileridir" diyor. Bu ayetten daha açık ne var.
Ve Kuranın bir çok ayetinde Allah hakimiyetin (türkçesi yasama yetkisi) sadece O'na ait olduğunu söylerken hakimiyet halka aittir demek Kuran'ı inkar değil mi ?
Ben burada kimseye hakaret etmiyorum. Kimseyi aşağılamıyorum. Forumda bir çok ateist var. Yada açıkça inanmıyorum diyen insan var. Bunlar Kuranın ifadesi ile kafirdirler. Onlar da Kuranın onlar hakkındaki hükmünü biliyor ve kabulleniyorlar. Benim hiç konu açıp birilerine kafir diye hakaret ettiğimi gördünüz mü ? İslam devleti bizzat kendi içindeki hrstiyan ve yahudileri bile beslemiş emekli maaşı bağlamıştır. Ve onlara kafir demiştir. İnsan İslam devletine düşmanlık edip fesat çıkarmadıkça istediği gibi yaşayabilir.
Ben şimdi Atatürkçü olduğumu söylesem. Ama tüm Atatürkçülük ideolojisine aykırı fikirlere sahip olsam, kendimce bir Atatürkçülük tanımı yapsam forumdaki Atatürkçü üyeler bana karşı çıkmaz mı? Senin bu inancın Atatürkçülük değil demez mi ?
Ben bunu ifade ediyorum. Ya laik demokratik ve Atatürkçü olun ya da müslüman olup bu hükümet, devlet düzenine katılmayın. Olay bu kadar basit. Allah Rasulune Mekkeliler krallık teklif etmişlerdi. Gel sana mal verelim en zengin sen ol. Gel bize kral ol demişlerdi. O bunları nasıl reddettiyse bugün müslümanım diyen şahısda bu dinin önderine uymak ve gayri islami tüm düzenleri elinin tersiyle itmesi gerekir.
Yazım kimseye hakaret yada aşağılama içermez. Sadece Kuran ve Tc Anayasasına göre insanların inançlarını analiz ettim.
Aslında laik ve Atatürkçü birisi çıkıp bu inançların ne olduğunu açıklasa olay daha da netleşecek ama kimse bu konuya değinmiyor.
Ek Olarak: Türkiye Cumhuriyeti anayasal olarak asla İslam Devleti değildir. Bunu birileri anlasın artık. Bu kadar basit bir olay neden anlaşılamıyor. Bu ülkeyi kuranlar bunu basa basa söylediler. Atatürkçü üyelerden rica ediyorum. Bu ülkeyi kuran insanlar bu ülkeye İslam Devleti yakıştırmasını kabul ediyorlar mı? İçinde her namaz kılınan oruç tutulan devlet İslam devleti ise bana bir tane İslam Devleti olmayan ülke söyleyin o zaman. İslam devleti Allahın kanunlarına göre yönetilen devletin adıdır. Bunu anlamak neden bu kadar imkansız ki?