Google’ın 2003 yılında satın aldığı ve minik geliştirmelerle hayatını devam ettirdiği Blogger’a bahar temizliği geliyor! Bahar temizliğiyle kastedilenin yeni ve heyecan verici Blogger özellikleri olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Her bahar temizliğinde olduğu gibi bu kez de Google minik dokunuşlarla Blogger’ı hayatta tutacak ve bazı özelliklerini yayından kaldıracak.

Topun ucundaki ilk Blogger özelliği OpenID olacak. Blogger yorumları için dini sembol haline gelen OpenID, bahar temizliğiyle emekliye ayrılacak. Kaputun altında bazı iyileştirmeler de yok değil. Google, Blogger için bundan sonra Cloud Spanner adını verdiği en yeni veri tabanı sistemini kullanacak. Google’ın Blogger kullanıcıları için bir sürprizi daha var. Yeni bir Google+ Widget’i sayesinde (lütfen gülmemeye çalışın) artık Google+ üzerindeki paylaşımlarınızı kapsamlı olarak sunabileceksiniz.



Google’ın satın almasının üzerinden tam 15 sene geçen Blogger servisi için bir yeni heyecan verici(!) özellik ise çoklu oturum açma özelliği olacak. Çoklu oturumlar sayesinde; birden fazla Google hesabı kullandığınız bilgisayarınızda kolayca Blogger hesabınızla oturum değiştirebileceksiniz. Yeni bir video yönetim sistemi özelliği de ufukta görünüyor fakat sisteme ne zaman entegre edileceği henüz belli değil.

Yazmaya çizmeye meraklı olup, teknolojik işlerden anlamayanlar için Blogger hala kutsal bir mabet ancak Blogger’ın şimdiye dek kepenki indirmemiş olması, olağanüstü derecede şaşırtıcı.

Bu seninin bahar temizliğinden şimdilik bu kadar. Blogger’ın gidişatı ve yenilenen özellikler hakkında sizin de neler düşündüğünüzü acayip merak ediyorum.

Mesela yeni Google+ Widget’i çığır açan bir yenilik değil midir?