Öncelikle kısa anlatayım.

Şu konumda https://wmaraci.com/forum/webmaster-genel/wmaraci-sayesinde-513275.html bu site sayesinde bir çok şey öğrendim ve hala devam ediyorum :) Kod demek sürekli kendini güncellemek demek.

O sebeple bana yardımcı oldukları gibi bende burada bir kaç içerikle yardımcı olayım.

Öncelikle okuduğum bazı haber ve açıklamalara göre SSL sertifikalı siteler arama motorları açısından büyük ilgi uyandırıyor.

Sonra google tools ve google içeriklerine ne kadar yakınsın? bu çok önemli.

1- https dedik

2- içeriklerinizin okunabilirliği, düzgün anlatım, mümkünse kendi içeriğiniz/ Yazınız olsun kopyala al yapıştır yapma.

3- Odak kelimeyi seçin ve bir çok belli noktalarda H2 yani tabiri yerindeyse giriş bölümlerinde başlık diğer yazılara göre büyük olurya işte sizde h2 h3 etiketlerinde odak kelimeleri kullanın.

4-Sitenizde yazı yayınlarken kendi sitenizdeki Sayfaya / Bloğa link verin. Bunu biraz açayım.

örneğin haber sitenizde bir içerik var. O içeriğin içindeki odak anahtar kelime olursa ki daha iyi olur. O odak kelimenin içine kendi sitenizdeki başka bir kategorideki linki gömün..

Biraz daha açayım: Örnek; Teknoloji ile ilgili haber paylaştınız ve bu haber aslında sağlık haberi değeri de taşıyor diyelim. Hah işte o teknoloji bölümünde şöyle diyin kullanıcılarınıza: Dilerseniz sağlık kategorimize de göz gezdirebilirsiniz diye...

5- h2 h3 başlıklar önemli dedik.

6-Renkli yazılar kullanmaya bakın

7- resimlerin uzantı ismi, içeriğinizin odak kelimesiye tutsun.

8- Başlık açarken açtığınız başlıktan sonra girdiğiniz içeriğin içinde mutlaka başlıkla ilgili bir anahtar kelime belirtin

Örnek: Motor neden patlar? başlığını açtınız

içeriğin herhangi bölümünde bu kelimeyi tekrar h2 veya h3 etiketi ile kullanın. Bu etiketin altına da motor neden patların cevabını belirtin

9- Kaynak belirtin. (Başka sitenin kaynağını verirseniz bu seo açısından önemli bir durum)

10- Resimlerle içeriğin alakasını kelimelerle belirtin

11- Son olarak da alakasız etiketler belirtmeyin

şimdilik aklıma gelenler bu kadar