Ahahahah siz ne diyorsunuz hocam?? Amazon Tr'ye geldi diyorum, kalite müşteri memnuniyeti geldi diyorum, rekabet iyidir gittigidiyor hepsiburada n11 kendine çeki düzen verir, kalite nedir görür.

Hergün kahvehanedeki amcaların yaptığı oyun böyük yiğen ile devam eden konuşmaları burada gerçekleşecekmiş gibi konuşmanız da enteresan. Hangi üst düzey yetkiliden aldınız bu istihbaratı :) cidden incelenmesi gereken psikolojik vakalarla dolu ülke. Dünya krizi mrizi yok, Japonya, Almanya, Çin, Kore gibi ülkeler her ay cari fazla veriyorlar, alım gücü düşen parası değersizleşen, giderek fakirleşen Tüfesi %40lara dayanan Enflasyonu %20yi geçen işsizliği %11lere gelen Resesyona giren Türkiye. Facebook yorumları okuyup okuyup geliyorsunuz, gerçekler ortada hocam.

Asya ile Avrupa arasındaki rekabeti senelerdir Asya kazanıyor, Seri ve ucuz üretim ile yüksek kâr marjı eden hep asya ülkeleri oldu başta Çin olmak üzere.
Avrupanın son silahı Endüstri 4.0'dır. Asya ülkelerinin özellikle Çin'ın seri ve ucuz üretimine darbe vurabilecek tek şey, kişiselleştirilmiş ürün üretimi yapabilen robotik fabrikalar yapabilmek. Bu fabrikalar alacağınız her şeyi sizin istediğiniz renkte şekilde yapabilecek. Bunu o kadar seri ve iyi yapacak ki asya bu seviyeye yetişene kadar aradaki mesafe kmlerce açılacak. Şayet o zaman Asyanın senelerdir süren liderliği son bulabilir.

Endüstri 4.0 Avrupanın Asya'yı yakalama sürecine verilen addır. Biz bu 4.0dan geride kalıyoruz. Biz asya ülkesi değiliz avrupaya yakın durduk hep. Avrupa ülkesi olarak tanınıyor biliniyoruz. Her ne kadar Ortadoğu batakliğına batsak da. O yüzden yok pentagonmuş yok akdeniz bilmem neymiş geçin bunları.

Geleceğe ve teknolojiye yenilmeyecek kişi aile kurum kuruluş ülke yoktur. Şayet bu şekilde giderse Türkiye de büyük bir hezimete uğrayarak yüz sene ayaklarında zincir ile dünya sahnesinde yer alacaktır.

Türkiye krizi bu kafayla 10 15 sene en az sürecektir. 2019 başta olmak üzere 2020ye kadar ateşli günler bizi bekliyor olacak. 2020den sonra toparlanma sürecine girsek bile 10 15 sene sürecektir bu. 200 şirket iflas etti, patır patır dökülüyor hepsi Amazon aptal değil ya neden şu an bu sektöre girdi sanıyorsunuz. Hem kur avantajı ile yatırım ucuza geldi hem hepsiburada gittgidiyor n11 gibi rezil sitelere kırbaç gorevi görecektir yani rekabet yaratacaktır. Arz Talep evrenseldir. İnsanlar Amazon'un gelmesini senelerce bekledi. Bu konuda Türkiyedeki insanlardan inanılmaz bir talep vardı. Amazon da bunu gördü.

Şahsen şu saaten sonra amazon hariç hiçbir yerden alısveriş yapmam. İnanılmaz bir müşteri memnuniyet anlayışları var. Bazen bu kadar da olmaz diyor insan, o kadar iyiler.