ahturkoz adlı üyeden alıntı

Firmadan Limitsiz Bayi Hosting alacaktım fakat + KDV ödediğim ürünün faturasını fiziki olarak almak için 15 TL mail ile almak için 1 TL para ödemem gerekiyor. Hadi fiziki olarak anladık çıktı parası kağıt parası iş yükü kargoya ver ıvır zıvır. Mail için bile 1 TL almak nedir yahu.

Sonuçta sen birine fatura kesiyorsan bunu iletmen gerekiyor eğer karşı tarafa bu faturayı iletmiyorsan kesmenin bir anlamı yok zaten. Napıyorsunuz KK ile alışveriş yapıp fatura talep etmeyenlerin faturasının KDVlerini falan mı satıyorsunuz ?

Herşeyi geçtim bunun için 1 TL alman gerekiyorsa bunu sattığın ürünlerin içine yedir. Kimse farkına varmısın. Fakat faturayı mail ile atmak için bile para isteyen bir firma veya kişi zihniyetinden alışveriş yapmak istemem açıkcası.


Merhaba,

Öncelikle bu düşünceleriniz için üzgün olduğumuzu bilmenizi isteriz.

15 TL olan adrese gönderme ücretinin neredeyse tamamı zaten kargo ücreti, alıcı ödemeli olarak değil direkt olarak ücretini ödeyip gönderiyoruz.

İkinci olarak e-faturaya geçiş işlemlerimiz hala sürdüğünden şuanda kağıt fatura kullanıyoruz. Günde tutarları 5 TL'yi geçmeyen yüzlerce sipariş aldığımızdan hepsinin faturasını taratıp ilgili müşteriye iletmek bizim için ciddi bir iş yükü oluşturuyor. Fakat faturasını özel olarak isteyen hiçbir müşterimizden şuana kadar ekstra ücret talep etmedik. Sipariş sonrası destek talebi ileterek faturanızı istediğinizi belirtmeniz yeterli, ücretsiz olarak iletiliyor. O seçenekler arasında e-posta gönderimi için 1 TL gibi bir ücret istenmesinin sebebi gerçekten faturasına ihtiyacı olmayan müşterilerimizin arşivde saklansın seçeneğini seçmesi.

Türkiye Cumhuriyetinde faaliyet gösteren her firma gibi şirketimizin hesaplarına giren büyük küçük her tutara fatura kesiyoruz tabiki, geriye dönük olarak bizden ürün/hizmet almış ve faturasını fiziki olarak talep etmemiş herkesin faturasını istediği zaman gönderebiliriz.

Anlayışınız için teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla,
www.hostlab.com.tr