Merhaba arkadaşlar, Öncelikle Mayıs celbine dahil olarak yakında askere gideceğim ancak kafamı karıştıran birkaç problemle karşılaştım.Öncelikle mayıs celbinde gitmek için bilgi almaya askerlik şubesine gittim ve tüm işlemleri e devletten yapacağımı söyledi. Bende e devletten gerekli tüm adımları takip ettim. Forumları doldurdum,onayladım,fotoğraf çektim gönderdim. Muayne işlemi kalmıştı onuda aile hekimi tanıdıktı diye uğraşmak istemedim gitmedim sistemden halledip muaynemin tamamlandığına dair onay gönderdi ki bu aşamaya kadar sistemde gerekli alanların yanında tüm yeşil ışıklar yandı.
Bunlara rağmen sistemde yoklama durumuma bakmaya çalıştığımda
''yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemini gerçekleştiremezsiniz'' Yazıyor. E dün askerlik durumu sorguladığımda
04.05 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyorken bugün askerlik şubesini aradım ve mayıs celbi 24 nisan a alındı dedi sistemdende bakamadı durumuma sistemi kapatmışlar vs. E şuanda sisteme askerlik durumuma baktığımda bu defa 24.05 tarihine kadar askerlik durumu konusunda bir sakıncası yoktur yazıyor. Şimdi kafam iyice karıştı. Herşeyden önce ''yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemini gerçekleştiremezsiniz''
Yazısı ne anlama geliyor ve ne yapmam gerekir ? Ve tam olarak ne zaman askeriyeye teslim olmam gerekiyor ? Bu sorunu yaşamış yada tecrübesi , bilgi sahibi olan arkadaşlar bilgilendirirse çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim.


Edit: Uyarı sonrası askerlik şubesine gittim ve herhangi bir problem olmadığını , e devlet te bu tür hataların olabileceğini bildirdiler. Askerlik yerim açıklandı , sülüsümü aldım ve halen sistemde ıvır zıvır eksik ve hatalı bilgiler yazmaya devam ediyor. Bu tür problemlerle karşılaşan arkadaşlar e-devlet kapısından çokta kesin bir bilgi beklemesin zira dolu dolu soru işaretiyle askerliğinizi beklemiş olursunuz (Ben gibi). Herkese iyi forumlar dilerim.