Heisenberg0133 adlı üyeden alıntı

Benim anlamadığım nokta bu karaktersize dava açılmadı mı ? Bu kadar mağdur varken yatağından almaları gerekir bunu.

Toplanıp dava açmışlar galiba hocam. Asıl garip olan ne biliyor musunuz adam asya ulkelerinde yaşiyor fakat Türkiyede belirli sayida kisiyle irtibat kurup tezgahina dahil ediyor vs.. dedigim gibi adamin bir halttan anladigi yok fakat cok iyi bir sosyal muhendis en azindan bir kesim için. Kendisinden site vs.. almayi asla dusunmedim. Biraz sohbet ettik kasim aralik 2018 gibi bana siteleri nasil yukselttigini vs.. anlatmaya baslayinca dedim bu tokatçi. Program vs.. ile paravan ağı falan kuruyor fakat legal bir şekilde değil anlik kelimelere pump yapiyor. Siteyi alan kisi 1 ay ooo ne guzel hemen gelir geliyor falan diyor fakat bir muddet sonra haliyle inorganik bir calisma oldugundan site hitleri surunuyor kelimeler dusuyor adsense banlaniyor.

Adam prof logo site sosyal ağlar falan kurdu güven kazanmak icin onlarca insan da kandi. Bu adama kanip site alanlar arasinda senelerce tic yapan insanlar bile var. Yani sosyal mühendisliği iyi adamın. Yapamadigi seyleri bile yapacakmis gibi sunuyor. Az bir para değil +200k para. Hong kong a kaçmiş diyorlar. Kasim aralik 2018 gibi çin vatandasligi falan diyordu muhtemelen tayland dan Çine geçti. Profil resmine cocugunu falan koydugunu iddia ediyordu ki cocuk kendine birazcik bile benzemiyordu :) eşi diye koydugu kisi de kimbilir kimdi.

Adam 8 9 ayda 200k+ para kaldirdi boylece. Yakalanacagini pek sanmam. Ama yine de pesine dusulmesi gerekir. Bu türden dolandiricilar cok artti ulke de. Insanlar da dikkatli olmali.

Taylandda bir bankanin siber guvenlik bolumunde calisiyorum koç unisi mezunuyum yurt disi degisim programiyla önce abdye ordan asyaya geçtim diyordu. Koc unisine vs.. sorgu yapilmali ben mezun oldugunu zannetmiyorum fakat bir ihtimal...