Polylang'in ayarlarından URL tipini siz belirleyebiliyorsunuz.
Mesela Türkçe versiyon "siteadı.com" şeklinde olsun. İngilizce versiyon ise "siteadı.com/en" olsun şeklinde ayarlayabilirsiniz.
Header'daki menüye dil geçiş bileşenini açılır menü ve dillerin yanında bayrak gözükecek şekilde ekleyebiliyorsunuz. Menü ayarlarında çıkıyor ilgili bileşen.
Polylang'i kurduktan sonra elinizde eklediğiniz dil sayısı kadar farklı site oluyormuş gibi düşünün. İngilizce site için ayrı bir menü oluşturacaksınız, Türkçe için ayrı.
Aynı durum sayfalar ve postlar için de geçerli. Her sayfayı ve postu diğer dil için tekrar oluşturmanız gerekmekte. Polylang çeviri vs yapmıyor.(Ücretsiz sürüm için konuşuyorum.)
İlaveten tarayıcı dilini otomatik algılama opsiyonu ücretsiz sürümde mevcut. Diyelim ki asıl dil Türkçe. Siz Almanca ve Fransızca dillerini de eklediniz siteye.
Eğer ki siteye Almanya veya Fransa haricinde herhangi bir ülkeden birisi bağlanırsa, site varsayılan dil olan Türkçe haliyle açılıyor. Ancak Almanya ve Fransa üzerinden biri bağlandığında tarayıcı dilini otomatik olarak algılayıp o dilde açılıyor site.
Adsense konusunda biraz kafanız karışmış. Onu da izah etmeye çalışayım.
Adsense hesabı hangi ülkeye bağlıysa, o ülkenin resmi para birimiyle ödeme yapar Google. Türkiye üzerinden açılmış bir hesap için Türk Lirası şeklinde ödeme yapar.
Diyelim ki farklı ülkelerden hit ve reklam tıklaması alıyorsunuz. O tıklanan reklamın Türk Lirası karşılığı neyse hesabınıza o yansır.
Benim site konusunda size tavsiyem, her dil için ayrı bir site açmanız yönünde olur. Bu türlü istediğiniz verimi alamazsınız gibime geliyor. Hedeflediğiniz ülkeler hangileriyse uygun lokasyonda bir hosting bulup siteyi orda barındırmak, sitenin açılış hızı açısından çok daha verimli olur. Site açılış hızının bir SERP kriteri olduğunu sakın aklınızdan çıkarmayın.
İyi çalışmalar dilerim, sağlıkla!