Nitelikli bir toplum nitelikli insanlardan oluşur. Nitelikli insanlar ise nitelikli toplumlarda yetişir. Nitelikli insanlardan oluşan nitelikli toplumlar yaratmanın en önemli aracı ise nitelikli bir eğitim sisteminden geçer. Tüm bunların önkoşulu ise ülke yönetiminin nitelikli siyasilere emanet edilmesiyle başlar. Biz kendi dilini dahi doğru düzgün konuşamayan, toplumun değil bir avuç burjuvanın çıkarlarını savunan, kafası çalışanı, hakkını arayanı terörist ilan edip devletin şiddet tekelini onlar üzerinde kullanmayı tercih eden, düşünen üreten değil biat eden nesiller yetiştirmeyi hedefleyen, eşitliği değil yarıştırmayı tercih eden bir durumdayız.
Nitelikli bir toplum istiyorsak bunu hedefleyen siyasi programları desteklemeli, bunun için mücadele etmeliyiz. Ortaçağ özentisi, kafatasçı, bir avuç burjuvanın çıkarlarını savunan, köşe dönmeci, halkı aldatan sermaye siyasetçilerinden kurtulmadan bir adım ileri gidemediğimiz gibi daha da geriye gideriz.
Örnek olarak; 98 yıl önce cumhuriyet kurulmuş ve laiklik, bağımsızlık, kadın erkek eşitliği, seçme seçilme hakkı, kanun önünde eşitlik vb pek çok ileri adım atılmış. Ama 98. yılında geriye dönüp baktığımızda 1923 cumhuriyetinin hakkını bile verememiş, onu ortadan kaldıran siyasileri ha bire desteklemişiz. Hani ara ara patronlar için kullanılan bir söz var; "Afrika şartlarında ücret verip Avrupa kalitesinde iş bekliyor" deriz... Bizler de ortaçağı öven siyasileri destekleyip gelişkin toplumsallık bekliyoruz.