RaXeS
Dijital Medya Uzmanı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Dijital Medya Uzmanı
-
-
Ad Soyad
C** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Merhabalar arkadaşlar iyi forumlar...
Adsense hakkında birkaç sorum olacaktı bilgi sahibi arkadaşlar fikirlerini beyan ederlerse sevinirim.
1) Aynı adsense hesabından farklı kategorılerde sıte yayınlarsak bırbırlerının tbm lerıne etkı eder mı? Yoksa site bazında tbm ler ayrı ayrı mı degerlendırılır?
2) Sosyal Medya dan gelen hıtler yuzunden ornegın tbm 0,50 yse sosyal medyadan gelıp tıklarsa 0,50 den asagı duser mı yoksa tbm neyse onu mu verır? Yanı facebook ta paylasım yapmak çok kotu etkıler mı sıteyı?
3) Aynı sunucudan yuksek sayıda (ornegın bu 30 olur 100 e kadar gıder) temız ve hılesız elle gırıs yapılan sıte yayınlarsak ve bunlara adsense hesabımıza baglarsak bır sorun olur mu aynı sunucu oldugundan dolayı spam a vs dusebılır mı? yada adsense banlanabılır mı? Ozgun ve hılesız olsa bıle ?
Saygılar ıyı calısmalar.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
gazeteci, yazar
-
-
Ad Soyad
Y** D**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
güzel sorular cevapları merak ediyorum
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Bilgisayar Muhendisi
-
-
Ad Soyad
Ö** H**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
1- sitenin yayin yaptigi kategoriler uzerinden tbm hesaplanir, cunku farkli kategoriler icin farkli tbm ler vardir. egitim sitesi 5 kurus icin forex sitesi 5 tl verebilir.
2- sm den gelenlerin odemesi olmaz ( en azindan okudugum bloglarda oyle diyor, tecrube sahibi degilim)
3- ayni sunucuda 3 site, 2si ayni kategoride tek adsense bagli idi, sorun olmadi.
nrkn
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Founder®, CDCS®, BA®
-
-
Ad Soyad
N** A**
-
-
-
Ticaret
106, (%100)
Sosyal medyadan gelen trafiğe ücret vermediği nerden çıktı ? Yıllardır yayınlanan haberleri sosyal medyadan da paylaşırım hiç bir sorunla karşılaşmadım... Gelen ziyaretçi kendisi bile isteye reklamını tıkladıktan sonra google adamdan saymayacak mı :) alakası yok!
Ayrıca sosyal medyaya özel TBM diye birşeyde yoktur. Sitene giren girmiştir ve tıklayan tıklamıştır. Sosyal medyadan gelene 1 kuruş vereyim googledan gelen 2 kuruş vereyim diye birşey görmedim. Öyle zamanlar oluyorki sosyal medyadan gelen adamın tıkladığı reklama 7 TL veriyor googledan gelen ziyaretçinin tıkladığına 0,90 TL veriyor. Bu tamamen tıklanan reklam ile alakalıdır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Benim bildiğim kadarıyla kaynak çok küçük bir detay, sitenize gelen kişinin geçmişi (ona göre reklamlar çıkar ) ve gösterilen reklamlar ile alakalıdır tbm.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama & Wordpress
-
-
Ad Soyad
Y** K**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Merhaba,
Çoğu Saten Sosyal Medya Aracılığı İle Para Kazanmaktadır Aklından Onu Çıkar Haksine Sosyal Medyaya Dayan :)