lostyazilim
tr.link

Adsense Parti Reklamlarını Engelleyenler...

21 Mesajlar 2.959 Okunma
lstbozum
tr.link

Alicevat Alicevat Falanlar, Filanlar... Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 457
  • Beğeniler 43 / 202
  • Ticaret 1, (%100)
Adsense siyasi parti reklamlarını engelleyen arkadaşlar;

Bu gün ve yarın için söz konusu engelleri kaldırınız. Son iki gün kaldığı için kesenin ağzını açan partiler, reklamlar arası rekabeti arttıracaklarından TBM değerlerinizi yükselteceklerdir.

Bilginize...
fatihclkl nettebugun SenolK

kişi bu mesajı beğendi.

AkıllıSoft Yazılım & Bilişim Teknolojileri
wmaraci
reklam

anonymated anonymated Webnoloji.net Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Teknoloji ve Psikoloji
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 2004
  • Beğeniler 1489 / 657
  • Ticaret 15, (%100)

Ali Cevat adlı üyeden alıntı

Adsense siyasi parti reklamlarını engelleyen arkadaşlar;

Bu gün ve yarın için söz konusu engelleri kaldırınız. Son iki gün kaldığı için kesenin ağzını açan partiler, reklamlar arası rekabeti arttıracaklarından TBM değerlerinizi yükselteceklerdir.

Bilginize...

Hocam valla ilginç bir bakış açısı. Hiç bunu düşünmemiştim[emoji1]

ntka ntka https://ntka.org Kullanıcı
  • Üyelik 22.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Agent
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** T**
  • Mesajlar 2762
  • Beğeniler 811 / 810
  • Ticaret 262, (%100)
gold reklamlarını engelleyin 0.04 tl veriyor :) cimri herifler

dijitalsite.com.tr ister al / ister sat / yeni üyelere 20 tl bakiye hediye

Korkmaz Korkmaz cagdaskorkmaz Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SARUHAN HOLDING - Fakir Elektr
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 3536
  • Beğeniler 253 / 1236
  • Ticaret 8, (%100)
Yasaklamak yanlıştı. Hiç yasaklamadım.

cagdaskorkmaz.com.tr
wmaraci
wmaraci

anonymated anonymated Webnoloji.net Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Teknoloji ve Psikoloji
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 2004
  • Beğeniler 1489 / 657
  • Ticaret 15, (%100)
Siyasi parti reklamları toplu olarak engellenebiliyor mu yoksa x partisi engellensin, y partisi engellenmesin diyebiliyor musunuz?
Not: Adsense kullanmiyorum.

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)

anonymated adlı üyeden alıntı

Siyasi parti reklamları toplu olarak engellenebiliyor mu yoksa x partisi engellensin, y partisi engellenmesin diyebiliyor musunuz?
Not: Adsense kullanmiyorum.

İstediğinizi engelleyebilirsiniz.
anonymated

kişi bu mesajı beğendi.

drcag drcag WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek doktor
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 3 / 107
  • Ticaret 2, (%50)
Bu parti reklamlarına tıklayan oluyor mudur ki acaba. Engelleyeyim dedim adreste yok ki

Son Haberler www.haberdetaylari.com

cuneytsonmez cuneytsonmez Bismillahirrahmanirrahim Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek İmam Hatip
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 1060
  • Beğeniler 923 / 126
  • Ticaret 0, (%0)
hocam nasıl engelliyoruz bende siteme zıt parti reklamı cıkıyor chp reklamlarını nasıl kaldırabiliriz.

http://dhbt.blogspot.com.tr Deneme

Alicevat Alicevat Falanlar, Filanlar... Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 457
  • Beğeniler 43 / 202
  • Ticaret 1, (%100)
Arkadaşlar fazla vaktim yok ama faydalı olması amacıyla şu konuya bir açıklık getirelim. En azından küçük bir bilgi verelim. Artık ilgilenen arkadaşların buradan yola çıkarak gerekli adımları keşfedeceklerini düşünüyorum.

Normal şartlarda reklam engellemek rekabeti düşürücü bir etkiye sahiptir. Ne kadar çok reklam, o kadar çok rekabet ve TBM. Baktığınızda düz mantık bu şekilde işler.

Fakat bu iş aslında böyle değildir. Google genelde tüm makalelerinde bu konuyu işler fakat buna fazla itimat etmeyin, amacı reklamlarını satmak.

Genelde çoğu arkadaş şu kanıya kapılmaktadır. "Şayet bir reklam sürekli gösteriliyorsa bu durumda sürekli olarak ihaleden en yüksek TBM ile çıkıyor demektir. O zaman bu reklamı niçin engelleyeyim?"

Şimdi burada reklam gösterimlerini sadece verdiği TBM ücretine bağlarsanız en büyük hataya düşmüş olursunuz. Burada TBM den de daha önemli bir etki vardır ki o da günlük bütçe ve bütçe zamanlamasıdır.

Şayet bütçe yüksek tutuluyorsa Google, söz konusu reklam birimini gösterirken TBM yi ikinci plana atarak bütçeyi bitirmeye odaklanır. (Bütçe her zaman tamamlanamayabilir. Bazen günlük gösterimler Adwords tarafında belirlenen bütçenin altında kalabilir. Fakat genelde bitirir.)

Şunu unutmayınız ki Google için esas olay bütçedir. Yüksek bütçeli reklam verenlere sahip olmak. Tüm bu ihale, TBM, DoubleClick vs işleri de yine bütçenin maksimum performans göstermesini sağlayarak reklam vereni korumak için geliştirilmiştir. Google burada reklam vereni koruyarak sistemin devamlılığını sağladığını ve dolaylı yoldan bu hareketin yayıncıları da kapsadığını ifade etmektedir. (Evet kısmen doğru olsa da siz yinede fazla inanmayın. Bu konuya şimdilik girmeyelim.)

Yani kısacası tüm sistem bütçe üzerine yürür.

Hatırlarsanız bir kaç gün öncesine kadar her yer bağırsak ve sivilce reklamları ile doluydu. Fakat kimse para kazanamıyordu. TBM ler inanılmaz derecede düşüktü. Hatta bir çok arkadaşımız, "Bu kadar reklamın içerisinde nasıl oluyorda bu reklamlar bu TBM ler ile sürekli gösterim alıyor." diyerek bu konuya bir anlam veremiyordu. Bu iğrenç reklamları, yukarıdaki mantık sebebi ile engellemeyenler bile vardı.

İşte o merak edilen sorunun cevabı reklam veren bütçesinin yüksekliğidir.

Bunun yanında bazı durumlarda vardır ki reklam TBM si yüksektir fakat ziyaretçi kitlenize hitap etmiyordur veya çok azına hitap ediyordur.

(İlgi alanına göre reklam gösterimi, içeriğe dayalı gösterim, anahtar kelime odaklı reklam gösterimi vs. konularına şuan giremeyeceğim, belki başka bir yazıda.)

Bu sebepten ötürü reklam tık almıyordur dolayısıyla siz de para kazanamıyorsunuzdur.

Kısaca toparlayacak olursak;

Yukarıda belirttiğim sebeplerden ötürü yerine göre reklam engellemek,

*Kazançlarınızı olumlu yönde etkileyecektir. (Bazen arkadan gelen reklamların rekabet etmesini sağlar, bazende TBM düşük bile olsa çeşitlilikten ötürü sürümden kazanmanızı sağlar.)

*Sitenizde gösterilen reklam çeşitliliğini arttıracaktır. (Yüksek bütçeli ve işe yaramayan reklamları engellemeniz diğer reklamların rekabet edebilmesini ve çeşitli aralıklarla iyi TBM ler üzerinden gösterim alabilmelerini sağlayacaktır. Böylelikle, çeşitliliğin arttığı reklam birimleriniz bir çok farklı kullanıcıya hitap edecek ve tık sayılarınız artış gösterecektir.)

*Kullanıcı deneyimini olumlu yönde etkileyecektir. (Kullanıcı deneyiminin olumlu olarak etkilenmesi, bu gün olmasa da yarın ilgili kişide reklama tıklama hissi uyandıracaktır.)

ve bunun gibi bir çok ++++

Konuyu özetle geçtiğim için çok fazla detaya girmedim. Söz konusu yukarıda bahsi geçen bu değerlerin yanında potaya giren daha bir çok faktör var. Aynı zamanda bunun birde mobile tarafı var. Mobile reklamlarda ki TBM oranlarının Türkiye için aşırı derecede düşük olması vs. başlı başına bir konu. Bunlara da belki ilerleyen zamanlarda girer, paylaşımda bulunuruz.

Şimdilik bu bilgilerin çoğu arkadaşımız için yeterli olacağını düşünüyorum. Amacım, olayın mantığını bir nebzede olsa kavrayabilmenizi sağlamaktı.

Faydalı olması dileğiyle...
isousluer SuhaMete cuneytsonmez

kişi bu mesajı beğendi.

AkıllıSoft Yazılım & Bilişim Teknolojileri

Ozzyfb Ozzyfb ozancorumlu.com Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** Ç**
  • Mesajlar 1121
  • Beğeniler 277 / 210
  • Ticaret 2, (%100)

Ali Cevat adlı üyeden alıntı

Arkadaşlar fazla vaktim yok ama faydalı olması amacıyla şu konuya bir açıklık getirelim. En azından küçük bir bilgi verelim. Artık ilgilenen arkadaşların buradan yola çıkarak gerekli adımları keşfedeceklerini düşünüyorum.

Normal şartlarda reklam engellemek rekabeti düşürücü bir etkiye sahiptir. Ne kadar çok reklam, o kadar çok rekabet ve TBM. Baktığınızda düz mantık bu şekilde işler.

Fakat bu iş aslında böyle değildir. Google genelde tüm makalelerinde bu konuyu işler fakat buna fazla itimat etmeyin, amacı reklamlarını satmak.

Genelde çoğu arkadaş şu kanıya kapılmaktadır. "Şayet bir reklam sürekli gösteriliyorsa bu durumda sürekli olarak ihaleden en yüksek TBM ile çıkıyor demektir. O zaman bu reklamı niçin engelleyeyim?"

Şimdi burada reklam gösterimlerini sadece verdiği TBM ücretine bağlarsanız en büyük hataya düşmüş olursunuz. Burada TBM den de daha önemli bir etki vardır ki o da günlük bütçe ve bütçe zamanlamasıdır.

Şayet bütçe yüksek tutuluyorsa Google, söz konusu reklam birimini gösterirken TBM yi ikinci plana atarak bütçeyi bitirmeye odaklanır. (Bütçe her zaman tamamlanamayabilir. Bazen günlük gösterimler Adwords tarafında belirlenen bütçenin altında kalabilir. Fakat genelde bitirir.)

Şunu unutmayınız ki Google için esas olay bütçedir. Yüksek bütçeli reklam verenlere sahip olmak. Tüm bu ihale, TBM, DoubleClick vs işleri de yine bütçenin maksimum performans göstermesini sağlayarak reklam vereni korumak için geliştirilmiştir. Google burada reklam vereni koruyarak sistemin devamlılığını sağladığını ve dolaylı yoldan bu hareketin yayıncıları da kapsadığını ifade etmektedir. (Evet kısmen doğru olsa da siz yinede fazla inanmayın. Bu konuya şimdilik girmeyelim.)

Yani kısacası tüm sistem bütçe üzerine yürür.

Hatırlarsanız bir kaç gün öncesine kadar her yer bağırsak ve sivilce reklamları ile doluydu. Fakat kimse para kazanamıyordu. TBM ler inanılmaz derecede düşüktü. Hatta bir çok arkadaşımız, "Bu kadar reklamın içerisinde nasıl oluyorda bu reklamlar bu TBM ler ile sürekli gösterim alıyor." diyerek bu konuya bir anlam veremiyordu. Bu iğrenç reklamları, yukarıdaki mantık sebebi ile engellemeyenler bile vardı.

İşte o merak edilen sorunun cevabı reklam veren bütçesinin yüksekliğidir.

Bunun yanında bazı durumlarda vardır ki reklam TBM si yüksektir fakat ziyaretçi kitlenize hitap etmiyordur veya çok azına hitap ediyordur.

(İlgi alanına göre reklam gösterimi, içeriğe dayalı gösterim, anahtar kelime odaklı reklam gösterimi vs. konularına şuan giremeyeceğim, belki başka bir yazıda.)

Bu sebepten ötürü reklam tık almıyordur dolayısıyla siz de para kazanamıyorsunuzdur.

Kısaca toparlayacak olursak;

Yukarıda belirttiğim sebeplerden ötürü yerine göre reklam engellemek,

*Kazançlarınızı olumlu yönde etkileyecektir. (Bazen arkadan gelen reklamların rekabet etmesini sağlar, bazende TBM düşük bile olsa çeşitlilikten ötürü sürümden kazanmanızı sağlar.)

*Sitenizde gösterilen reklam çeşitliliğini arttıracaktır. (Yüksek bütçeli ve işe yaramayan reklamları engellemeniz diğer reklamların rekabet edebilmesini ve çeşitli aralıklarla iyi TBM ler üzerinden gösterim alabilmelerini sağlayacaktır. Böylelikle, çeşitliliğin arttığı reklam birimleriniz bir çok farklı kullanıcıya hitap edecek ve tık sayılarınız artış gösterecektir.)

*Kullanıcı deneyimini olumlu yönde etkileyecektir. (Kullanıcı deneyiminin olumlu olarak etkilenmesi, bu gün olmasa da yarın ilgili kişide reklama tıklama hissi uyandıracaktır.)

ve bunun gibi bir çok ++++

Konuyu özetle geçtiğim için çok fazla detaya girmedim. Söz konusu yukarıda bahsi geçen bu değerlerin yanında potaya giren daha bir çok faktör var. Aynı zamanda bunun birde mobile tarafı var. Mobile reklamlarda ki TBM oranlarının Türkiye için aşırı derecede düşük olması vs. başlı başına bir konu. Bunlara da belki ilerleyen zamanlarda girer, paylaşımda bulunuruz.

Şimdilik bu bilgilerin çoğu arkadaşımız için yeterli olacağını düşünüyorum. Amacım, olayın mantığını bir nebzede olsa kavrayabilmenizi sağlamaktı.

Faydalı olması dileğiyle...

Tek bir şey merak ediyorum. Eğer bir de vaktin olsa neler yazacaktın ? :)

Teşekkürler.

Aylık 150k+ Tekil Özgün Eğitim Sitesi Reklam/Tanıtım Yazısı

http://goo.gl/YZb0E2
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al