-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
I** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Öyle bir durumdayım ki genç girişimci teşviği için yaşım yüksek. Tutmuyor yani. Kira vergisi öder gibi bir durum olsa çok kolay olacak ödemesi. Ama araştırmalarımda böyle bişey de söz konusu değil sanırım.
Karargaht, şu cümlenizdekini anlayamadım. "24 BİN TL muaf mevzusu, aylık süreçte aynı kişi yada kurumdan sadece 1 yada 2 kere ödeme almanız durumda geçerlidir. "
Burada aylık mı yıllık mı demek istediniz?
Peki mesela adsense ödeme eşiğini 10 000 gibi bi rakama yükseltsem, yılda 1 defa ödeme alırım zaten. Bu durumda vergiye tabi olur muyum?
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Webmaster, Blogger
-
-
Ad Soyad
G** İ**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Hocam şimdi öğretmen olduğunuzu fark ettim. Durumunuz riski arttırıyor. Devlet memurluğu kanunlarına aşinasınızdır. Harici gelir mevzusunu anlatmama gerek yok.
Size tavsiyem tanıdığınız halihazırda bir mükellefle anlaşın. Adsense gelirleriniz onun hesabına yatsın. Gelirden doğan vergileri düştükten sonra kalan miktarı size elden teslim etsin. En mantıklı yol olarak bunu söyleyebilirim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
I** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
@KurşunKalem durumu bildiğim için riske girmedim o konuda. Adsenses eşimin üzerine. Bu mükellef adsenses üzerinden gelir elde eden birisi mi olmak zorunda. Yoksa vergi ödeyen bir esnaf falan olabilir mi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Webmaster, Blogger
-
-
Ad Soyad
G** İ**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Adsense üzerinden gelir elde eden bir mükellef olmak zorunda değil. Herhangi bir esnaf olabilir fakat faaliyetlerine "Web Portal Faaliyetleri"ni de eklerse daha sağlıklı olur. Muhasebecisi bunu halleder.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
I** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Tamam üstat sağolasın bunu bi araştırayım.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / K
-
Meslek
yönetici asistanı
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
bir youtube kanalında doğruluğunu bilmiyorum fakat şirket kurmadan edevlet üzerinden aldığınız ödemenin belgesini ekleyerek verginin ödenebileceğini duymuştum ayrıca sürekli kazançta miktar gözetmeksizin fatura ile ödeme yapılıyorsa vergi verilmesinin zorunlu olduğunuda söyleyenler oldu bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar lütfen ayrıntılı yazsınlar
https://r.adbtc.top/527427
coinpayu.com/?r=ceysa09
yjb
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bi de bağkur muhabbeti varmış adsensede. Vergiyi yine odeyerek her ay muhasebeciye para vermektense bi kac ayda bir çeksek masrafı azaltır mıyız? Yaklaşık 200 tl ya var ya yok gidip nasıl şirket açıyım...