-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
web
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaslar cok kez arama yaptim ama herkes tavsiye vermis adsense yerlesimini adim adim gösteren bir sayfa bulamadim. Easy Adsense eklentisi kullanmaya calisiyorum, varsa tavsiyeleriniz?Acemiyim. Simdiden tesekkür ederim.
krm
Kerem
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
gezgin
-
-
Ad Soyad
K** S**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Google adsense eklentisini kullanmanı öneririm.
52282
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Hocam size önerim şudur. Logo yanı falan yapmayın, sitenize giren kişilere en kolay şöyle reklam tıklatılır.
Yazı başına bir box.
Yazı ortasında bir box.
Birde sağ kolonda orta kısımlardan uzun bir box yeterli. Max verimi böyle kazanırsınız.
Ozzyfb
ozancorumlu.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
O** Ç**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bu sorunun cevabını bulamazsın kardeşim.
İnternette bir araştırma yap önce. Yabancı dilin olmasa bile yabancı kaynakları da araştır, zaten resimli vs. gösteriyorlar. Fakat burada önemli olan en doğru yerleşimi senin bulman ve çok fazla faktör var.
Sitenin hedef kitlesi
Sitenin içeriği
Tasarım
Mobilden mi yoksa pc den mi daha çok sitene girildiği. (Mesela %70 mobilden giriliyorsa sitene, sidebar a koyacağın reklamın bir anlamı olmayacaktır muhtemelen. Google Analytcs ten bu istatistiğe bakabilirsin.)
Bunu arttırabiliriz.
Sadece iş yerleşimle de bitmiyor elbette. TBM denen bir şey de var, lanet olasıca :) Burda da bir çok faktör var benim de bilmediğim. Mesela reklam engelleme. Yine sitenin içeriği burada da etkili.
Ayrıca hem yerleşimin, hem de reklam boyutlarının verimliliği de her geçen gün değişiyor. Mesela *** u biraz kurcalarsan, 600x300 lük reklam birimi denemeleri yapılıyor. Hürriyet in ana sayfasına bak, in aşağı biraz, bu boyutu görebilirsin orada da. 300x250 yerine 336x280 öneriliyor ki bugün adsense de bununla ilgili mail geldi bana :)
Özetlemek gerekirse bu iş biraz sabır işi. Deneye yanıla kendi tasarımına göre kendin bulacaksın en iyi yerleşimi. Bu da zamanla olacak bir şey. Yeri gelecek belki de tasarımı değiştirmek zorunda kalacaksın vs.
Çok bilgili olduğum bir konu değil. Keşke daha bilgili olsaydım da daha fazla yardımcı olabilseydim.
İyi çalışmalar.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Aylık 150k+ Tekil Özgün Eğitim Sitesi Reklam/Tanıtım Yazısı
http://goo.gl/YZb0E2