Sitemin yeni açılan bir bölümü için Google'a reklam vermiştim istatistiklere bir bakayım dedim ve çok şaşırdım.
Daha önce de Google'a reklam verdim ve gerçekten etkili olmuştu-sitemi bayağı hareketlendirmişti- ama şimdiki reklamda çok tuhaf bir şey oldu.
Reklamlara tıklamalar olmasına rağmen hiç bir etkinlik olmadı. Sebebi nedir diye araştırırken önceki reklamımın sadece Google arama sonuçlarında göründüğünü ama bu reklamımın yayıncı sitelerde de göründüğünü anladım. Sebebi reklam yayıncılarının bir şekilde geçersiz tıklama yaptırabilmesiymiş gibime geliyor. Tabi Google bu gideri geri iade edecektir ama zaman kaybettirecek sonuçta.
Bu konuyu yayıncıları kötülemek için açmadım sonuçta ben de bir yayıncıyım ve ne kadar da çabalasam haftada en az 1-2 kere reklamlara tıklıyorum(bazen zorunlu kalıyorum bazen de gün boyunca 0$ kaldığı için artsın diye tıklıyorum :D).
Eğer Google'a reklam verecekseniz kampanya ayarlarından tür bölümünü "Yalnızca Arama Ağı - Tüm özellikler" şeklinde seçin ki Google kendi reklamlarına tıklatmadığı için sitenize gerçek ziyaretçiler gelsin.
Tartışma yapacaklar varsa başka konu altından yapsınlar, sadece bilgi amaçlı bir konudur!