NK1864 adlı üyeden alıntı
İnternet işi kumardan farksız. Yanlış anlama ama o beğenmediğin 1.000-1.500 TL'yi kazanacak siteyi oluşturman hem aylar alır hem de o paranın en az birkaç katı yatırım gerektirir. Reklam bütçen bile o civarlarda olmalı. Sabit bir işte çalışırken elinde yapman gereken tek işin var. Mesai içinde sana veilen işi yapar çıkar gidersin. Maaşın yatar, sigortan ödenir...
İş internetten para kazanmaya gelince sürekli cepten harcayacaksın. Bunu yaparken yan gelirin olmazsa yarın ne durumda olacağın belli değil. Yaşını bilmiyorum. Bakmakla yükümlü olduğun birileri yok sanırım. Eğer öyleyse belki elin o açıdan rahattır ama eğer tersi bir durumsa, sana göre az bir para da olsa ay sonu alacağın ücreti bugünden bilebiliyor olmak büyük lüks.
Adsense'ten kazanç sağlamak için sırf seo uyumlu iyi makale yazıyor olmak yeterli değil. Ben kendim de News editörlüğü yapıyorum. Bunun yanında site yapıp satıyorum. Sırf satmak için yaptığım sitede bırak Adsense'i; sitenin belli bir hiti yakalaması için bile birkaç hafta neredeyse bilgisayarla sabahlıyorum. Neticede para dediğin şey senin ihtiyçlarını karşılaman için gerekli birşey sadece ama bir süre sonra bakıyorsun ki kazandığını harcayacak vaktin kalmamış.
Adsense'te yüksek kazanç sağlayanlar bu işi yıllardır yapan, bir sürü kategoride deneme yanılma yapıp çokca içeri girip belki içlerinden çok azının bugün ciddi para kazanndığı bir grup. Kaldı ki Adsense'ten para kazanmaya başlamak yetmiyor. Para kazandıkça yatırımını büyütmen gerekiyor. Bu sefer yan ödemeler çıkıyor.
Ben bir sitede editörlük yaparken aylık 1.500 TL maaş alıyordum. Benim gibi 4 kişi daha çalışıyor. Adamın ofisi var. Bir sürü gideri yanında. Adam artık neredeyse ailesiyle ilgilenemez hale gelmişti. Benim için hava hoş, ben akşam işim biter istersem çıkar dolaşırım, sosyal hayatıma devam ederim. Adamın işi öyle değil ama. İçerik sürekli olan birşey. Bir gelişme olduğunda anında girmezsen rakiplerinin gerisinde kalıyorsun. Bu her sektör için geçerli. Yeri geliyor gecenin bir vakti bilgisayar başında içerik girerken buluyorsun kendini.
Adamla kendimi kıyasladım. Aslına bakarsan o görecde olarak çok kazansa da asıl kazanan benim. Çünkü ben aldığım parayı biliyorum ve gerisine karışmıyorum. Editörler haber girdi mi, ay sonu Adsense kesinti yapar mı, Ofis kirası nolacak, falanca gider nasıl aşılacak, sunuvcunun süresi bitiyor, editör işi bırakır mı vs. adam bunlarla sağlığından bile olabilecekken sen sadece parana bakıyorsun.
Adsense'ten para kazandığını iddia edenlerin çoğu emin ol o paraları kazanmıyorlar. İçlerinde azınlık bir grup gerçekten iyi kazanıyor ama çoğu işi SEO, Adsense, X Uzmanı olarak göründüğünden öyle göstermek zorunda. Adsense uzmanıyım diyen birinin Adsense'ten gelir elde edemediğini düşün. Güvenip iş verir misin?
Benim sana tavsiyem biraz daha farklı iş kollarına eğilip aylık kazancını maaş bazında belki biraz daha yükseltebilirsin. Kazancından kenara ayırabiliyorsan birkaç sene böyle devam et. İlla internetten para kazanıp başka iş yapmayayım dersen en azından sermayen sağlam olur. Aylık kazancı sabit bir site satın alır öyle yoluna devam edersin ama şu aşamada bence Adsense'ten kazanıp da normal bir işte çalışmamak biraz fazla lüks. Öyle makale yazarım başka da birşey yapmam dersen yine de bir süre sonra kendini bilgisayar başında kazandığın para sana, sen ona bakarken görür hale gelirsin.
Çok güzel özetlemişsiniz öncelikle teşekkür ederim.
Aslında ben satılan siteleri incelediğimde aylık gelirlerini gördükten sonra acaba olabilir mi diye düşündüm.
Zaten bir şekilde gelir elde ediyorum şu anda o çok sorun değil ama düzenli kazanmak istiyorum.
Tekrar teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.