lostyazilim
tr.link

Reklam yerleşimi doğru mu?

13 Mesajlar 2.214 Okunma
acebozum
tr.link

akmova akmova WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Beden Eğitimi Öğretmeni
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 1030
  • Beğeniler 392 / 289
  • Ticaret 10, (%100)
Merhabalar.

Sitemizde kullanılan Adsense reklam yerleşimleri sizce doğru mu? Boyut vs olarak bilgi verebilirseniz sevinirim. Aynı zamanda merak ettiğim başka bir konuda şu ki; Site içerisinde kaç farklı reklam alanı kullanabiliyoruz? Okuduğum kaynaklarda farklı farklı sayılar veriliyor 2-3 gibi...

Sizce en mantıklı reklam yerleşimi nasıl olmalı ve en fazla kaç adet reklama yer verilmeli?

Bu konuda bilgili ve tecrübeli kişilerden yardım bekliyorum

Web adresi: sporkulturu.com

Personal Trainer Cem Öncü / www.cemoncu.com
googleasistan
webimgo

RadiKaL RadiKaL WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Çiftçi
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 1304
  • Beğeniler 281 / 398
  • Ticaret 8, (%100)
Kullandığınız reklam düzeni uygun bence. 3 adet reklam kullanmışsınız. Dilerseniz üç adet bağlantı birimi ekleyebilirsiniz. Yalnız sitenize mobilde göz atın. Telefondan sayfa görüntülerken direk reklam çıkmamalı. Böyle bir uyarı aldık bir çoğumuz.
akmova

kişi bu mesajı beğendi.

ozgurgezen ozgurgezen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Bilgisayar Muhendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** H**
  • Mesajlar 702
  • Beğeniler 224 / 225
  • Ticaret 16, (%100)
Merhaba,
Arkadas yazmis, mobil reklam yuzunden ihlal alirsiniz. Boyut uygun gozukuyor ama yerlesim uygun degil.
akmova

kişi bu mesajı beğendi.

murashka murashka WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Öğrenici
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad A** Ş**
  • Mesajlar 24
  • Beğeniler 3 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
içerikteki reklamı sağa al. daha çok dikkat çeker, deneyimle sabit. site banneri yanındaki reklam alanı sana bir şey vermez onu oradan kaldır ve menü ile içerik başlığı arasına 970*250 boyutunda büyük bir reklam yerleştir. ve son olarak yazı bitimine reklam ekle, içerikteki reklam gibi sağa yasla.

her sayfa için 3 reklam sınırı kalktı. ziyaretçileri boğmayacak ve içerikle dengeli bir yapı istiyor artık adsense. reklam sayısı size kalmış yani.

deneyime gelirsek ben mesela 2 reklam koyuyorum. neden derseniz ne kadar az reklam o kadar çok rekabet getiriyor.

mobile bakmadım, arkadaşların bahsettiği üzere mobildeki yönergelere dikkat edin
akmova

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 26.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 1030
  • Beğeniler 392 / 289
  • Ticaret 10, (%100)

ozgurgezen adlı üyeden alıntı

Merhaba,
Arkadas yazmis, mobil reklam yuzunden ihlal alirsiniz. Boyut uygun gozukuyor ama yerlesim uygun degil.

Değerli yorumlarınız için teşekkürler.
Mobildeki sorunu tam olarak algılayamadım yani mobilden girince ilk üstte reklam çıkıyor onun mu ilk olarak kullanıcıya görünmemesi gerekiyor adsense açısından?

Ek Olarak:

murashka adlı üyeden alıntı

içerikteki reklamı sağa al. daha çok dikkat çeker, deneyimle sabit. site banneri yanındaki reklam alanı sana bir şey vermez onu oradan kaldır ve menü ile içerik başlığı arasına 970*250 boyutunda büyük bir reklam yerleştir. ve son olarak yazı bitimine reklam ekle, içerikteki reklam gibi sağa yasla.

her sayfa için 3 reklam sınırı kalktı. ziyaretçileri boğmayacak ve içerikle dengeli bir yapı istiyor artık adsense. reklam sayısı size kalmış yani.

deneyime gelirsek ben mesela 2 reklam koyuyorum. neden derseniz ne kadar az reklam o kadar çok rekabet getiriyor.

mobile bakmadım, arkadaşların bahsettiği üzere mobildeki yönergelere dikkat edin

Dediklerinizi uygulayacağım teşekkürler bilgilendirme için

ozgurgezen ozgurgezen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Bilgisayar Muhendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** H**
  • Mesajlar 702
  • Beğeniler 224 / 225
  • Ticaret 16, (%100)
https://support.google.com/adsense/answer/1346295?hl=tr#Difficult_to_distinguish_ads_and_content
https://support.google.com/adsense/answer/1346295?hl=tr
https://support.google.com/adsense/answer/6357180

Ek Olarak: Merhaba,
Yasak ama ayda 10 gosteriminiz varsa veya 10 milyon gosterimiz varsa sorun cikmiyor.
Eger ayda bikac bin geliyorsa o zaman sorun oluyor.
Ulkemizin guzide futbol ile akali sitelerinden biri bu taktik ile kazandigi parayi 5-6 katina cikardi.

aradaki mesaj uctu, aciklamam burada kalsin.
akmova

kişi bu mesajı beğendi.

bygreen bygreen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Memur
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** K**
  • Mesajlar 71
  • Beğeniler 4 / 11
  • Ticaret 2, (%100)
Sitenize bakmadım ama mobilde yaşanan problem şu: Eğer mobil de açılan ilk sayfada yani ziyaretçiye görünen ilk ekranda 300 x 250 boyutunda ya da daha büyük reklam olmamalı. Tavsiyem mobil için en üstte esnek reklam birimi kullanmanız. Eğer mobilde 300x250 veya daha büyük bir reklam birimi kullanacaksanız içeriğe girildiğinde ilk görünen ekranı geçtikten sonraki bölümlerde kullanın. Yani daha aşağılarda.
akmova

kişi bu mesajı beğendi.

SafakCALiSKAN SafakCALiSKAN lafliyorum.com Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Amele V.2
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Ş** Ç**
  • Mesajlar 4641
  • Beğeniler 1124 / 1125
  • Ticaret 7, (%100)
header reklamını kaldırmanızı öneriyorum. 2 gün önce adsense uyarı verdi bu yüzden.
sebebi ise mobilden girildiğinde o reklamın içeriğin üstünde olması. içeriği aşağı ittiği için uyarı alabilirsiniz.
logonuzun yanına direkt menüyü yerleştirebilirsiniz. daha düzenli toplu duruyor.
akmova

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 26.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 1030
  • Beğeniler 392 / 289
  • Ticaret 10, (%100)
Mobil için gerekli düzenlemeyi katkılarınız sayesinde yaptım. Mobilden kaldırdım header daki reklamı ama bilgisayarda duruyor. Aynı zamanda normalde metin içerisinde sola yaslı olan reklam alanımıda metin sonrasına aldım.

BySaNCeZ BySaNCeZ WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek ö.g.g
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 1194
  • Beğeniler 405 / 330
  • Ticaret 9, (%100)
akmovanin izni olursa benim sitemide incelermisiniz forumu kirletmeyim :) onerilerinizi bekliyorum
akmova

kişi bu mesajı beğendi.

Her Kul Kendi Kaderini Yaşarmış..
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al