majorty adlı üyeden alıntı

Eskiden "link wheel" denilen yöntem çok kullanılıyordu. (şimdi ne durumda bilmiyorum) Yan siteler önce kendileri arasında link değişimi yapıyordu daha sonra hepsi ana siteye link veriyordu. Ya da 3 yan siten var bunlar A, B, C olsun. C sitesi B sitesine link veriyor. B sitesi güçlenip A sitesine link veriyor. A sitesi daha da güçlenmiş oluyor ve ana siteye link veriyor. Tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir ama ben bu yöntemi tavsiye etmiyorum.

Bence en iyi yöntem tüm yan sitelerden sadece ana siteyi beslemektir. Yan siteleri güçlendirmek için birbirleriyle link değişimi yapmak yerine başka sitelerden tanıtım yazısı ve footer backlink almak ya da yan sitelere özel paravan açmak daha etkili olur.

Şimdi 2 tane 3 aylık yan siten var. Hedef anahtar kelimelerinde yazılar yazarak yazı içinden ana sitene link verebilirsin. Diyelim yemek tarifleri siten var, ana sitende hit getiren kelimeler bulup onları yukarı çıkarmaya çalışacaksın. Örneğin ekler tarifi kelimesinde biraz hit alıyosun, bunu yukarı çıkarmak için yan sitelerine ekler tarifi başlıklı bi yazı yazıp içinden ana sitendeki ekler tarifi yazısına link verebilirsin. Yani direkt yemek tarifleri kelimesine çalışmak yerine alt sayfalara yüklenirsen daha çok hit getirecektir. Ara ara bu şekilde link vermeye devam edersin. Tabii bu sırada yan siteler içerik girilerek güncel tutulacak.

Herkesin yöntemi farklıdır ben olsam böyle yapardım. Kolay gelsin :cool:


teşekkür ederim hocam dikkate alıcam yan sitelerde benım için önemli onlarıda guncel tutucam ve kendı imkanlarımla backlink çalışması yapabilirim.

Dip not: verdiğiniz tavsiyelere uyduktan sonra 1 paravan sıteden diğer paravan sıteye link versek nasıl olur?