lostyazilim

9gag, Reddit gibi içerik paylaşmanın site için etkisi nedir?

7 Mesajlar 846 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

restome1 restome1 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Danışman
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 282
  • Beğeniler 37 / 36
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar reddit, 9gag vb sitelerin bildiğiniz gibi bir çok gönderisi bir başlık ve bir resimden oluşmakta bu yazılar nasıl googleda bu kadar çabuk indexleniyor bu yükselmede atılan yüzlerce yorum mu etkili oluyor?

Biz yeni bir site kurduğumuz da bu şekilde bir resim, başlık ve kısa bir cümle ile post paylaşımı yapsak google yönünden bir sıkıntı yaşar mıyız?

Örnek soru içeriği;

Sizce hangi telefonu almalıyım?

İphone 7 resmi, Xiaomi resmi

Ve kısa bir cümle

Daha çok yorum almaya ve üyelerin yorumlarda tartışmasına dayalı bir içerik.

Bu forum siteleri için de geçerli ben burda bi içerik giriyorum kısa bir başlık ve kısa bir yazı bu google için bir problem yaratır mı yani seo açısından?

Umarım soru mu anlatabilmişimdir :)

wmaraci
reklam

pink39 pink39 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2020
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kırklareli
  • Ad Soyad E** S**
  • Mesajlar 74
  • Beğeniler 63 / 21
  • Ticaret 0, (%0)
pinterest bazlı çalışan sitelerin ileride adsenste sıkıntı yaşadığını bir arkadaştan duymuştum tam olarak nasıl sonuç alınır bilmiyorum hocam.
restome1

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 25.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Danışman
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 282
  • Beğeniler 37 / 36
  • Ticaret 0, (%0)

pink39 adlı üyeden alıntı

pinterest bazlı çalışan sitelerin ileride adsenste sıkıntı yaşadığını bir arkadaştan duymuştum tam olarak nasıl sonuç alınır bilmiyorum hocam.

Hocam tabiki bu bütün içeriklerde bu şekilde olmayacak fakat çoğunluk böyle olacak ben bu konuda google’ın siteye göre taviz gösterdiğini duymuştum

pink39 pink39 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2020
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kırklareli
  • Ad Soyad E** S**
  • Mesajlar 74
  • Beğeniler 63 / 21
  • Ticaret 0, (%0)

restome1 adlı üyeden alıntı

Hocam tabiki bu bütün içeriklerde bu şekilde olmayacak fakat çoğunluk böyle olacak ben bu konuda google’ın siteye göre taviz gösterdiğini duymuştum

Bence google'da herşeyden önce içerik,özgünse,emekse izin verilir diye düşünüyorum :) Ama iş kazanca dönüştüğünde işler değişebiliyor sözde politika ihlalinden vs ban atabiliyorlar.Aşk hayatları biraz karmaşık :) Güzel düşünceniz var umarım güzel sonuçlar alırsınız.
restome1

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 25.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Danışman
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 282
  • Beğeniler 37 / 36
  • Ticaret 0, (%0)

pink39 adlı üyeden alıntı

Bence google'da herşeyden önce içerik,özgünse,emekse izin verilir diye düşünüyorum :) Ama iş kazanca dönüştüğünde işler değişebiliyor sözde politika ihlalinden vs ban atabiliyorlar.Aşk hayatları biraz karmaşık :) Güzel düşünceniz var umarım güzel sonuçlar alırsınız.

Çok teşekkürler

DMBYazilim DMBYazilim DMBYazılım & Adsizy Kullanıcı
  • Üyelik 15.05.2020
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi & SEO Dan
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** B**
  • Mesajlar 98
  • Beğeniler 4 / 44
  • Ticaret 5, (%100)
Google kullanıcı deneyimini önemsiyor, içeriği vs değil. Eğer oluşturduğunuz sayfa sadece resmi veya büyük oranda görselleri içermesi gerekiyorsa o şekilde yapın. Fakat kıyas yaparken 9gag veya redditle kıyas yapmanız doğru olmaz. Çünkü Google, bu servislere sizinle aynı şekilde muamele göstermez asla.
restome1 Saffet

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 25.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Danışman
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 282
  • Beğeniler 37 / 36
  • Ticaret 0, (%0)

DMBYazilim adlı üyeden alıntı

Google kullanıcı deneyimini önemsiyor, içeriği vs değil. Eğer oluşturduğunuz sayfa sadece resmi veya büyük oranda görselleri içermesi gerekiyorsa o şekilde yapın. Fakat kıyas yaparken 9gag veya redditle kıyas yapmanız doğru olmaz. Çünkü Google, bu servislere sizinle aynı şekilde muamele göstermez asla.

Hocam kıyas şu şekilde bu tarz içerik örneğin bu bir çok site için geçerli wmaraci içinde geçerli mesela ben burada bir Başlık açıp altına 1 resim ve 3-5 kelimelik bir cümle yazsam bunun seo açısından siteye bir zararı var mı özelliklede sitenin başlangıç yani ilk kurulduğu seviyede.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al