ömERgin adlı üyeden alıntı
İstisnalar kaideyi bozmaz bu bir, ikincisi kafamdan yorum yapacağım elbette ki yani insan olan bu şekilde yapar sonuçta.
Yeni başlangıç yapıp, içeriği tam olmasına rağmen 2. onay aşamasından geçemeyen sitelerin %99'u hiti yüzünden değerlendirmeye alınmıyor. Yoksa 1. onay aşamasını geçen sitelerin Adsense politikaların ihlal etmek gibi bir durumu söz konusu değildir. Peki bu durumda 2. aşamada neden onay gelmiyor hiç düşündün mü?
Ek olarak 2. onay aşamasında reklamları yerleştirmemizi Adsense site üzerinde ölçümleme yapmak amacıyla istemektedir.
ben 400 hit ile alamıyorken 10 hit ile alınması ne yazık ki tezinizi doğrulayamıyor.
Adrian adlı üyeden alıntı
Google'ın mentalitesini iyi bilmek ve tanımak lazım. Adsense onayı alamamaktan şikayetçi olanlar için söyleyeceğim bir kaç şey var.
Google Adsense konusunda yapılan en büyük hata, yeni bir site veya blog oluşturduktan hemen sonra başvurulara başlanması. Google ilk başvurunuzu reddettikten sonra iki üç ve devamındaki başvurularınızda onay alma şansınız giderek azalır. Alamazsınız demiyorum elbette alırsınız mamafih ilk başvuruda almak daha kolaydır.
Bunun için yapmanız gereken aceleci olmamak. Site veya blogunuzu oluşturun, hatırı sayılır bir süre içerik postalayın. Belirli bir içerik zenginliğine ulaştıktan sonra sitenizi analiz edin. Kendi sitenizmiş gibi değilde bir başkasının sitesine girmişsinizcesine tarafsızca eleştiri yapın.
Yeterince profesyonel gözüküyormu ? (tema, tasarım, navigasyon vb)
Anahtar kelimenize %100 karşılık verecek içerik kalitesi ve zenginliğine ulaştınızmı?
Her anlamda sizi tatmin edecek verilere ve hisse ulaştığınız zaman başvurunuzu gönderin. Gerçekten iyiyseniz mutlaka onaylanırsınız. Neden ilk başvuruya dikkat çektim onuda açıklayım. İlk başvuru yaptığınızda, Google Adsense uzmanları sitenizi iyice inceleyip bir karar verir. İlk inceleme olduğu için tüm detayları kontrol ederler, eğer ilk başvuruda müspet netice alamazsanız, ikinci veya üçüncü başvurulanızda Adsense uzmanları, ilk başvurunuzdaki kadar detaylı bir inceleme yapmayacaklardır. Sitenin ana unsurlarında büyük değişiklik görmezlerse sitenizde hatırı sayılır değişiklik yapılmadığı düşüncesi ile birazda baştan savma bir şekilde yine reddedilirsiniz. O yüzden %100 hazır olunca başvurunuzu yapın ve işi ilk başvuruda bitirin.
İlk başvurumda da son başvurumda da şahsen dediklerinizi yapmama rağmen başarı elde etmiş değilim. En başta ücretli bir tema üzerinden başarılı blogların taktiksel hedeflerine ve uyduğu politikalara göre hareket ettim, sonra yine başka bir ücretli tema ile erişilebilirliğimi yükselttim, hit'imin tavan veya taban yaptığı tüm süreçlerde hiçbir şekilde adsense alamadım. Başlangıçta içeriğimin eksik olduğu belirtilirken son bir kaç başvurumda ise içeriğim politikalarına uymuyormuş gibilerinden mesaj aldım..
nexus38 adlı üyeden alıntı
Bence AdSense başvurusu yapılmadan önce sitenizde özgün içerikler yayınlanarak hit kazanılmaya başlanmalı daha sonra belli bir seviyeye geldikten sonra AdSense başvurusu yapılmadı diye düşünüyorum çünkü AdSense kopya içerikli ve hiti olmayan sitelere bakmıyor bile.
İçeriğim tamamen özgünken hatta tüm resimler birebir photoshop yapımıyken ve hit'im aylık 7k'yı buluyorken bile alamadım. Askerlik tecrübesi gibi herkesin tecrübesi farklı sanırım bu konuda..