-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Teknisyen
-
-
Ad Soyad
C** D**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Merhaba arkadaşlar, bir alan adını nasıl tescilli bir marka haline getirebiliriz? bununla ilgili araştırmalar yaptım fakat türlü türlü yolu var sanırım.
Bknz: wmaraci.com gibi. Şuan başkası wmaracı'nın adına farklı uzantılı bir domain alsa, wmaracı, o domaini o kişinin elinden alabilir. Bunun gibi yani. Nasıl bize ait bir marka olduğunu tescil edebiliriz? Başkası bizim alan adımızı elimizden alamaması için veya markanın adını kötüye çıkarmaması için..
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
think, move, design.
-
-
Ad Soyad
F** E**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Marka tescili yapabilirsiniz fakat alınan alanadlarını elinden alma gibi bir durum olamaz. Marka tescili belirli bir alanda yapılır ve diğer alanlarda isim kullanılabilir.
think, move, design.
IG: furkanekmen
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
think, move, design.
-
-
Ad Soyad
F** E**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Civan Demir adlı üyeden alıntı
Bu neydi hocam?
Ek Olarak:
Hocam şimdi ben facebook'un adının geçtiği bir domain alsam, örneğin: "facebookcu.com" yada "facebook.sj" gibi Facebook bu alan adını benden söke söke alabilir. Çünkü hakları var
Uluslararası alanadları önce alan kullanır mantığına dayanır. İlk siz aldıysanız o artık sizindir, sizden kimse alamaz.
think, move, design.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bknz: wmaraci.com gibi. Şuan başkası wmaracı'nın adına farklı uzantılı bir domain alsa, wmaracı, o domaini o kişinin elinden alabilir. Bunun gibi yani. Nasıl bize ait bir marka olduğunu tescil edebiliriz? Başkası bizim alan adımızı elimizden alamaması için veya markanın adını kötüye çıkarmaması için..
Hayır alamaz, örn: wmaraci.gen.tr örnek veriyorum. Bu adamlar su tesisatı işi yapıyorlarsa wmaracı domaini alması mümkün değildir ;) Çünkü sektörler farklı.. Mcdonalds alamadıysa wmaracıda alamaz (tecrübeyle sabittir)
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Mühendislik
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Marka tescil neden yapıyorsun?
A) Ticaret işi?
B) Keyif olsun?
Hani ticari işlerle uğraşırsınız eyw ama diğer türlü bir işinize yaramaz..
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
think, move, design.
-
-
Ad Soyad
F** E**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Civan Demir adlı üyeden alıntı
şimdi ben diyelim ki "biropis.co" alan adını aldım. Ama benden önce başkası "biropis.com" alan adını almış. Bu kişi benim yükseldiğimi gördüğü zamanda kalkıp "ben bu adamdan önce kalkıp biropis.com alan adını tescil ettim" deyip biropis.com'u tescilli bir marka yapsa, gelip benim elimde ki .co alan adını alabilir ama değil mi?
Alamaz, alamaz, alamaz.
Bahsettiğiniz uzantılar evrensel uzantılardır. Evrensel uzantılarda alınan alanadı bloklanamaz yada marka tesciline bakılarak haciz edilemez. Alanadına el koyma sadece yerel uzantılarda aynı alanda, aynı isimle hizmet veren siteler için vardır.
abcd.com - Sosyal Ağ - Başkasının
abcd.net - Sosyal Ağ - Benim
Kimse benden alamaz!abcd.com - Sosyal ağ - Başkasının (TESCİLLİ)
abcd.com.tr - Sosyal ağ - Benim
(Aldıysanızda aynı alanda hizmet verdiğiniz taktirde mahkeme alanadının devrine karar verebilir.)
think, move, design.